Pondelok 29. 04. 2024 11:46:19 | Meniny má Lea

Národný inštitút udeľoval ocenenia za prácu s mládežou. Celoslovenskú cenu vyhral projekt z Liptova

Národný inštitút vzdelávania a mládeže udeľoval vo štvrtok 4. apríla ceny za prácu s mladými. Medzi laureátmi nechýbali ani zástupcovia severozápadu. V rámci Žilinského kraja sa z víťazstva radovala Lucia Parcová Šálková z Trstenej a cenu za celoslovenské pôsobenie si prevzal Lukáš Baránek, ktorého projekt prerástol hranice Liptova.

Daniel Jurčík|12. apríl 2024|13:30:27

Zdroj: nivam.sk

Súvisiaci článok
Výborná správa. Dvojica študentov z Martina získala Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu
Čítajte viac >

Výsledky ceny Pracovník/Pracovníčka s mládežou pre rok 2023 uverejnil Národný inštitút vzdelávania a mládeže na svojej webovej stránke. Prevzalo si ju celkovo 10 osobností. „Ide o symbolické ocenenie za ich celoročnú, výnimočnú prácu s mládežou, pričom ocenení boli muži a ženy z každého kraja Slovenska," uviedli zástupcovia inštitútu. Tí dodali, že za každý kraj bol vyhlásený jeden víťaz, jeden za celé územie Slovenska a posledný na základe hlasovania publika.

Ceny putujú na Oravu a Liptov

V rámci Žilinského kraja sa víťazstvo ušlo Lucii Parcovej Šálkovej z 10. zboru Trstená, občianskeho združenia Slovenský skauting. Aktuálne pracuje v zbore ako štatutárka, no 10 rokov ho viedla. „Za sebou má desiatky odprednášaných vzdelávaní, niekoľko projektových činností, vedenie táborov pre deti a mladých. Dala dokopy mladých ľudí a postupne vďaka jej práci sa z 40-členného skautského zboru stal viac ako 100-členný," priblížil inštitút pre prácu s mládežou.

Za najlepší v rámci pôsobenia na celom Slovensku bol vybraný projekt Lukáša Baránka s názvom Hory Doly. Ten sa zameriava na zábavnú formu horskej turistiky pre deti. „Spolu s tímom robia príbehy s aktivitami, ktoré píšu pre rôzne vrchy na Slovensku. Rodičia si potom môžu cez mobil alebo papierovo tieto príbehy stiahnuť a postupne prechádzať na turistike s deťmi," uzavreli zástupcovia Národného inštitútu vzdelávania a mládeže na svojej webovej stránke.

Obom oceneným gratulujeme!

6-2533min.png Zdroj: nivam.sk

2-2533-min.png Zdroj: nivam.sk


Súvisiaci článok
Cena regiónov putovala aj do Žilinského kraja. Zaujala vzdelávacia príručka pre prvovoličov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť