Štvrtok 16. 05. 2024 06:59:47 | Meniny má Svetozár

Výborná správa. Dvojica študentov z Martina získala Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu

Študenti Obchodnej akadémie v Martine Adriana Sedláková a Patrik Klimo si prevzali významné ocenenie v rámci rozvojového programu vojvodu z Edinburghu. Získali ho na základe štyroch výziev s rôznym zameraním, ktoré zvládli, a zaradili sa tak medzi 3 % úspešných účastníkov. Odovzdanie ocenení a certifikátov sa uskutočnilo v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky.

Daniel Jurčík|10. apríl 2024|16:00:25

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Študenti zo Žiliny opäť predviedli, že remeslo má zlaté dno. Zožali úspech na populárnej súťaži
Čítajte viac >

Pozitívnu správu oznámil Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti. Upresnil, že pedagógovia akadémie už siedmy rok vytrvalo spolupracujú na rozvoji talentu svojich študentov. „Žiaci, ktorí sú odhodlaní na sebe vytrvalo pracovať niekoľko mesiacov a prekonať štyri výzvy, môžu získať významné medzinárodné ocenenie ktoré má tri úrovne – bronzovú, striebornú a zlatú," priblížili zástupcovia župy.

Adriana Sedláková a Patrik Klimo dokázali získať ocenenie zlatej úrovne a za každú výzvu obdržali aj medzinárodne platný certifikát, čím sa zaradili medzi úspešné 3 % prihlásených, ktorí uspeli. Výzvy boli zamerané na rozvoj talentu, športovú aktivitu, dobrovoľníctvo a orientáciu v prírode bez pomoci digitálnych technológií. Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Mladí sa na Liptove zdokonaľovali v šachu. Tí najlepší postúpia na prestížne majstrovstvá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť