Utorok 21. 05. 2024 09:33:17 | Meniny má Zina

Pozor! Polícia upozorňuje na podvodné SMS správy. Sú spojené s doplatkami za diaľničnú známku

Polícia Slovenskej republiky varuje pred šíriacimi sa podvodnými SMS, ktoré obsahujú neznámy link. Apeluje na ľudí, aby naň neklikali.

Radka Kostánová|10. apríl 2024|10:00:05

Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Podvodníci na zoznamkách striehnu na osamelé ženy. Na tieto praktiky si dajte pozor
Čítajte viac >

Nezaplatenie faktúry, pokuty, diaľničné známky

Národná diaľničná spoločnosť a Polícia Slovenskej republiky posledné dni zaznamenali viacero podnetov, ktoré sa týkajú falošných SMS správ ohľadom diaľničnej známky. Prostredníctvom sociálnej siete Facebook varujú všetkých užívateľov, že ide o podvod. V žiadnom prípade by ľudia nemali kliknúť na podvodný link v SMS správe.

Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti na sociálnej sieti priblížili, že podvodné správy informujú o nevyplatených faktúrach, nezaplatených pokutách, prípadne o doplatkoch za diaľničnú známku. Predmetné správy však nepochádzajú od Národnej diaľničnej spoločnosti!

Ako odhaliť podvodnú SMS správu?

Zástupcovia Polície Slovenskej republiky na Facebooku prezradili, aké sú možnosti odhalenia, že ide o podvodnú SMS správu:

  • prvou je čudné zahraničné číslo. SMS správa sa síce tvári ako oficiálna, číslo však nepochádza zo Slovenska a nemá nič spoločné s Ministerstvom dopravy SR,
  • správa ako taká vytvára naliehavú situáciu a tlačí na príjemcu správy, aby konal čo najrýchlejšie. Ide o typický znak podvodného konania, kedy sa páchateľ snaží svoju obeť dostať do stresovej situácie.

Ďalej policajti upozorňujú na to, že ak vám končí platnosť napríklad ročnej diaľničnej známky, príde vám SMS notifikácia od stránky eznamka.sk o blížiacom sa konci platnosti diaľničnej známky. V žiadnom prípade však takáto SMS správa neobsahuje odkaz na zaplatenie novej diaľničnej známky ani text, ktorý vás podprahovo núti niečo zaplatiť.

Dávajte si pozor!


Súvisiaci článok
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa blížia. Nenaleťte na tieto lacné triky podvodníkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť