Štvrtok 19. 09. 2024 18:41:54 | Meniny má Konštantín

Kritická cesta na Orave sa dočká rekonštrukcie. Opravy sa začnú čoskoro

Rozbitú cestu prvej triedy v Zubrohlave na Orave začnú rekonštruovať v apríli tohto roka. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová.

TASR|4. apríl 2024|17:15:14

Zdroj: Facebook/Igor Janckulík

Súvisiaci článok
Bujaré počasie zalarmovalo už aj políciu. Cez túto cestu počas nasledujúcich hodín neprejdete
Čítajte viac >

Kritický úsek cestári vyfrézujú a následne použijú technológiu teplej asfaltovej zmesi. Hovorkyňa spresnila, že celú problematickú časť zrekonštruujú metódou veľkoplošnej opravy.

Obnovu úseku nebolo podľa Lukáčovej možné urobiť počas zimného obdobia, keďže v tom čase nevyrábajú asfaltové zmesi. „Oprava nerovností úseku cesty alternatívnymi metódami tiež nebola možná, pretože tieto technológie nie sú vhodné na opravy plôch takéhoto rozsahu. Využitie štrku bolo len dočasným núdzovým riešením," vysvetlila.

Dezolátny stav cesty v Zubrohlave sa stal terčom kritiky Oravcov na sociálnej sieti. Výtlky cestári zasypávali štrkom. Poslanec Národnej rady SR a Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík v utorok 2. apríla avizoval, že na najbližšej schôdzi parlamentu bude žiadať ministra dopravy Jozefa Ráža, aby vysvetlil nezodpovedný prístup kompetentných v SSC a zabezpečil čím skôr opravu tohto úseku.


Súvisiaci článok
Železniciam chýbajú rušňovodiči. Nových chce vychovať škola v Martine
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť