Sobota 04. 05. 2024 11:05:14 | Meniny má Florián

Silný vietor lomcuje Žilinským krajom. Hasiči zasahujú pri padnutých stromoch aj strhnutej streche (AKTUALIZOVANÉ)

Veľkonočný pondelok 1. apríla je výrazne poznačený vyčíňaním počasia. Hlavnú úlohu zohráva veľmi silný vietor. Ten na mnohých miestach Žilinského kraja už spôsobil pád stromov, a dokonca strhol aj strechu.

Daniel Jurčík|1. apríl 2024|12:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Dušan Hein

Súvisiaci článok
Saharský piesok zďaleka nekončí. Sever krajiny bude bičovať silný vietor a búrky
Čítajte viac >

O viacerých incidentoch súvisiacich s vyčíňaním počasia informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. To medzi 10:30 a 12:00 hodinou zaznamenalo niekoľko výjazdov.

Najhoršia situácia je momentálne na Orave. Zásahy týkajúce sa padnutých stromov evidujú v Párnici pri Dolnom Kubíne a dvoch miestach v Námestove. Príslušníci hasičského zboru zasahujú aj v Brezovici, kde silný vietor strhol strechu. Popadané stromy hlásia aj z Lietavy, Likavky či Fačkova. V súčasnosti by malo byť v teréne 21 hasičov so 7 kusmi techniky.

AKTUALIZÁCIA v pondelok 1. apríla o 16:15 hodine:

Nové prípady pribudli v ďalších lokalitách Žilinského kraja. V Tvrdošíne sa v dôsledku vetra uvoľnili plechy na streche, stromy spadli aj v Kotešovej, Martine, Žiline, Terchovej, Partizánskej Ľupči, Ružomberku a opäť aj v Námestove, kde zostalo poškodené motorové vozidlo. V Stránskom dopadol strom na budovu a v Čadci zaznamenali dovedna štyri prípady. Strhnutú strechu evidujú už aj v Rajeckých Tepliciach. Celkový počet zasahujúcich príslušníkov zboru sa tak do 16:00 hodiny vyšplhal na 78.


Súvisiaci článok
Obyvatelia Žilinského kraja, pripravte sa na silný vietor. Môže sa vyskytnúť aj mohutná víchrica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť