Sobota 27. 04. 2024 11:18:02 | Meniny má Jaroslav

V Čadci horelo osobné auto. Celkovú škodu v hodnote 14-tisíc eur pravdepodobne spôsobil podpaľač

V čadčianskej mestskej časti Horelica vypukol vo štvrtok 28. marca v nočných hodinách požiar motorového vozidla. Napriek rýchlemu zásahu hasičov bola na vozidle a blízkej budove spôsobená škoda v hodnote 14-tisíc eur. Pravdepodobnou príčinou malo byť vedomé zapálenie.

Daniel Jurčík|28. marec 2024|13:56:45

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia pátra po nezodpovednom vodičovi ťahača. Po nehode pod Strečnom jednoducho ušiel
Čítajte viac >

Pre redakciu Žilina SP21 podrobnosti akcie priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. Príslušníci zboru dostali hlásenie približne o 2:30 hodine. „Na mieste zasahovalo 6 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Čadci s 2 kusmi techniky. Po príjazde bolo zistené, že ide o požiar osobného vozidla. Požiar bol o 02:45 hodine lokalizovaný a do 9 minút zlikvidovaný," priblížila Pohanková Zahatlanová.

Doplnila taktiež, že pravdepodobnou príčinou poškodenia vozidla bolo jeho úmyselné zapálenie. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiarov. K podozreniu sa vyjadrila aj krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. „V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
37 hasičov v akcii: Požiar haly a výrobných liniek v Kysuckom Novom Meste stále likvidujú
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť