Piatok 26. 04. 2024 20:13:57 | Meniny má Jaroslava

Fantastická správa! Čadca má juniorského majstra Slovenska v stolnom tenise

Mykhailo Lovha sa v sobotu 23. marca stal stolnotenisovým majstrom Slovenska do 21 rokov. Rodákovi z Ukrajiny, ktorý len nedávno získal slovenské občianstvo, sa tento skvelý výsledok podarilo dosiahnuť vo veku 16 rokov.

Daniel Jurčík|24. marec 2024|09:00:24

Zdroj: Facebook/Slovenský stolnotenisový zväz

Súvisiaci článok
Dvojnásobný zlatý úspech: Richard Turčaník triumfoval medzi kadetmi a juniori na medzinárodnej súťaži
Čítajte viac >

Hráč tímu MSK Čadca stratil v kategórii U21 na majstrovstvách Slovenska jediný set v piatich dueloch. Ten mu až vo finálovom stretnutí vzal Samuel Palušek reprezentujúci TJ Ostrava KST. Lovha sa do boja o zlato dostal po štyroch výhrach v pomere 3:0.

Úspech je o to cennejší, že juniorský titul majstra Slovenska mu pripadol vo veku len 16 rokov, čo možno považovať za fenomenálny výsledok. Vo vyraďovacej fáze nastúpil aj Lovhov spoluhráč z Čadce Jakub Goldír. Ten po kvalitných výkonoch v základnej skupine vypadol vo štvrťfinále.

Získal aj bronz

Goldírovi bolo, zdá sa, vypadnutie vo štvrťfinále súdené. V rovnakej fáze turnaja totiž vypadol vo štvorhre mužskej i miešanej.

Prikloniť šťastie na stranu MSK Čadca však dokázal Mykhailo Lovha vo štvorhre mužov. V nedeľu 24. marca spoločne s ešte mladším spoluhráčom Pavlom Kokavcom z Vydrian vypadol až v semifinále a dvojica si tak z turnaja odváža bronzovú medailu. Gratulujeme k skvelému úspechu!


Súvisiaci článok
Výborné výkony stolných tenistov. Až dva juniorské tímy z Kysúc majú šancu na národný titul
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť