Štvrtok 09. 05. 2024 02:14:48 | Meniny má Roland

Policajti v Žilinskom kraji si posvietili na vodičov. Za štyri hodiny odhalili 89 priestupkov

Počas uplynulého týždňa prebiehala na cestách Žilinského kraja kontrola zameraná na najčastejšie dôvody dopravných nehôd. Príslušníci zboru počas štyroch hodín narazili na mnohé porušenia pravidiel cestnej premávky. Bohužiaľ, opäť odhalili aj niekoľko prípadov alkoholu za volantom.

Daniel Jurčík|22. marec 2024|09:15:19

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Prekvapenie policajtov: Mladý 22-ročný cyklista nafúkal pri Bytči takmer tri promile
Čítajte viac >

Podrobné údaje zverejnil profil Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti. „V Žilinskom kraji policajti vykonali v tomto týždni celokrajskú osobitnú kontrolu zameranú na zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi a tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví," uviedlo riaditeľstvo.

Počas štyroch hodín polícia odhalila celkovo 89 priestupkov. Najčastejším porušením bolo prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, ktorú príslušníci zboru zistili v 26 prípadoch. Výnimkou opäť nebol ani alkohol za volantom. Pozitívny výsledok dychovej skúšky sa ukázal u ôsmich vodičov, z ktorých až štyria nafúkali viac ako jedno promile. „Celkovo bolo vykonaných 1788 dychových skúšok," dodali zástupcovia polície na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Polícia v Čadci riešila alkohol za volantom. Jeden muž nafúkal takmer dve promile, druhý nabúral
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť