Sobota 27. 04. 2024 08:25:21 | Meniny má Jaroslav

Rajec získal život zachraňujúce zariadenie: Verejný defibrilátor nájdete na mestskom úrade

Mesto Rajec sa môže pochváliť novým prírastkom, ktorý zachraňuje ľudské životy. Verejný automatický externý defibrilátor (AED), umiestnený na budove mestského úradu, je pripravený pomôcť v prípade srdcových zástav pred príchodom záchranárov. Financovanie zariadenia bolo zabezpečené vďaka príspevkom poslancov, výťažku z mestského plesu a dotáciou od radnice, čím Rajec preukázal záväzok voči zdraviu svojich občanov.

Juliana Krčulová|21. marec 2024|13:15:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mesto Rajec

Súvisiaci článok
Rast počtu AED v Žilinskom kraji pokračuje: Od začiatku roka sa použili 46-krát
Čítajte viac >

Na budove mestského úradu v Rajci pribudlo začiatkom marca dôležité zariadenie na záchranu ľudských životov. Je ním verejný automatický externý defibrilátor.

AED: Nenahraditeľný pomocník v Rajci

Samospráva na sociálnej sieti zdôraznila, že defibrilátor je nenahraditeľným pomocníkom pri poskytovaní prvej pomoci pred príchodom záchrannej služby. „AED môže pri záchrane života zohrávať dôležitú úlohu v prípadoch, keď človek nedýcha a je v bezvedomí. Použitím defibrilátora sa zvyšuje šanca na záchranu života v kritickej situácii,“ ozrejmili zástupcovia mesta v príspevku na sociálnej sieti.

Na zabezpečení AED pre mesto Rajec sa zhodli poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí na jeho kúpu aj prispeli finančnou čiastkou. Putoval naň aj celý výťažok z mestského plesu a zvyšok sumy doplatilo mesto Rajec z vlastných zdrojov.

image.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Rajec

Verejný defibrilátor nájdete na mestskom úrade

Automatický externý defibrilátor je umiestnený na budove miestneho mestského úradu v centre mesta. „Viacerí zamestnanci absolvovali aj špeciálne školenie na jeho použitie. Toto zariadenie je verejne prístupné nám všetkým a môže ho použiť ktokoľvek pri záchrane života niekoho, kto sa bude nachádzať vo vážnom život ohrozujúcom stave,“ uzavreli zástupcovia rajeckej radnice.


Súvisiaci článok
Žilinská univerzita v Žiline získala nový defibrilátor. Nájdete ho pri autobusovej stanici
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť