Sobota 27. 04. 2024 06:24:38 | Meniny má Jaroslav

Sestra ženy, ktorej život vyhasol pred vlakom v Beňadikovej, prosí o pomoc. Nezabúdajte na dospelé deti

Tragédia, ktorá sa stala na Liptove v Beňadikovej, sa azda nedá ani opísať slovami. Behom chvíle zostala rodina bez matky a dcéry. Zúfalé rozhodnutie Zuzany vyvolalo v kraji také emócie, že sa všetci stmelili a skladajú sa osamelej rodine na pomoc. Tú teraz reprezentuje hlavne sestra nebohej Zuzany Katarína.

Michal Szentivanyi|18. marec 2024|16:00:46

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a freepik.com

Súvisiaci článok
Tragická nehoda na Liptove: Po zosnulej matke zostali dve polosiroty. Pomôcť im môžete teraz aj vy
Čítajte viac >

Azda všetkým Beňadikovčanom sa navždy do pamäti zapíše sobota 9. marca 2024. Práve vtedy sa 45-ročná Zuzana so svojou 8-ročnou dcérou rozhodla odísť priamo na koľajnice pred rútiaci sa vlak. Ich životy sa behom sekundy takto násilne ukončili. Tragédia zasiahla celú Beňadikovú na Liptove, ale predovšetkým rodinu nebohej Zuzany. Bez matky totiž zostali až štyri deti. Na momentálnu zúfalú situáciu 5-ročného Šimonka, 9-ročnej Lucky, 18-ročnej Alenky a 24-ročného Martina upozorňuje aj televízia Markíza.

​„Zuzka a Paťka boli nielen našimi spoluobčiankami, ale aj našimi blízkymi osobami, našimi slniečkami, s ktorými sme sa denne stretávali a ktoré sme mali radi. Veľmi ťažko sa hľadajú akékoľvek slová, v hrdle máme hrču a slzy sa nám tisnú do očí,“ píše sa v statuse obce Beňadiková. Práve tá totiž rodine zriadila zbierku na verejnom transparentnom účte SK06 0900 0000 0051 8809 0388.

Slová sestry nebohej Zuzany Kataríny, ktoré chytia za srdce

​Po tragédii mala pre verejnosť dojímavý odkaz aj Zuzanina sestra Katarína. „Prihováram sa vám v tragickej veci; zrážka vlaku mojej sestry Zuzky a neterky Patinky. Je priam neuveriteľné, ako sa ľudia spoja v takýchto ťažkých chvíľach a chcú pomôcť. Pomôcť akokoľvek. Teraz však chcem upozorniť na to, že po Zuzke neostali len Lucka a Šimonko ale aj Alenka ktorá študuje na strednej škole a bez finančných prostriedkov odchádza z bytu a Maťko ktorý tiež odchádza z bytu. Samozrejme bez nejakých veľkých úspor,“ prezradila Katarína na sociálnej sieti.

Po tragédii tak Zuzanine ratolesti z bytu odchádzajú do nájomných bytov a nezdedia vôbec nič, keďže nevlastnila žiadny majetok. Katarína je momentálne vďačná za každé euro, ktoré na transparentnom účte pristane a vyjadrila túto vďaku aj verejne. „Nepýtajú nič... Avšak podávajú aj naďalej pomocnú ruku Paľkovi, otcovi Lucky a Šimonka. Aj oni boli Zuzkinými deťmi! Aj oni sú sirotami! Aj oni smútia a neviete si predstaviť ako!," odkázala Katarína, ktorá teraz prosí organizátorov zbierky, aby nezabudli aj na nich.


Súvisiaci článok
Veľká tragédia na železnici na Liptove. V koľajisku našla smrť matka s dieťaťom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť