Streda 08. 05. 2024 22:05:07 | Meniny má Ingrida

Zamračené víkendové počasie v Žilinskom kraji. Prídu vyššie teploty, no na slnečné lúče zabudnite

Azda viacerí Žilinčania a obyvatelia Žilinského kraja si už pomaly zvykajú na jarné, vyššie teploty. Ich nástup sa však v priebehu posledného týždňa spomalil a videli sme aj mierne zrážky. Stále tu však bolo relatívne slnečné počasie, ktoré prevládalo hlavne dopoludnia. Čaká nás víkend a s ním síce aj vyššie teploty, no slnečné lúče si zrejme dajú pauzu.

Michal Szentivanyi|8. marec 2024|18:00:16

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia pod Strečnom. Cestu budú cez víkend priebežne uzatvárať
Čítajte viac >

O premenlivom počasí píše aj portál imeteo.sk. To bude charakteristické vyššou teplotou a, paradoxne, na niektorých miestach aj snehovými prehánkami. Noc z 8. na 9. marec bude mrazivá a teploty budú klesať na našom území pod bod mrazu. Týka sa to hlavne severu a stredu našej krajiny. Až cez víkend sa tieto karty obmenia.

Mráz vystriedajú zrážky a vyššie teploty

S príchodom soboty 9. marca sa začína premenlivé víkendové počasie. To bude charakteristické vyššou teplotou, ktorá sa môže vyšplhať na 8 a v nedeľu 10. marca dokonca na 11 stupňov Celzia. Celý víkend tak bude polooblačno až oblačno. V nedeľu sa navyše môžu objaviť aj prehánky a zároveň s tým budú stúpať aj teploty. V niektorých končinách severného Slovenska môžu teploty vystúpiť aj vyššie ako 11 stupňov Celzia. „Cez víkend totiž bude po prednej strane tlakovej níže k nám začne od juhu až juhozápadu prúdiť teplý vzduch, čo sa odrazí aj na denných maximách," predpovedá portál imeteo.sk

Veterné počasie na horách

Počas nedele 10. marca by ste však určite mali myslieť na to, že situácia na horách sa mierne skomplikuje. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu totiž na tento deň predpovedajú silný vietor. Vydali preto výstrahy I. stupňa pre okresy Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín.

Screen Shot 03-08-24 at 03.21 PM.JPG Zdroj: shmu.sk


Súvisiaci článok
Uvidíme v najbližších dňoch ešte sneh? Meteorológovia dávajú šancu len hornatým územiam na severe
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť