Streda 08. 05. 2024 12:21:58 | Meniny má Ingrida

Zbystrite pozornosť: V žilinskej nemocnici nepôjde elektrická energia

Žilinčania, pozor! V nemocnici nepôjde elektrická energia. Toto obmedzenie sa týka všetkých budov nemocnice, budovy národnej transfúznej služby, bufetov, predajní a stánkov, ktoré sa nachádzajú v jej areáli.

Radka Kostánová|7. marec 2024|08:00:00

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Je jednotkou v boji proti vírusom: Žilinská nemocnica má nového pomocníka. Čo ešte plánuje?
Čítajte viac >

Hovorkyňa žilinskej nemocnice, Zuzana Fialová, na sociálnej sieti informovala o dôležitom ozname. V žilinskej nemocnice nepôjde v sobotu 9. marca 2024 v čase od 7:30 do 15:30 hodiny elektrická energia. Toto obmedzenie sa týka všetkých budov nemocnice, budovy národnej transfúznej služby, bufetov, predajní a stánkov, ktoré sa nachádzajú v areáli nemocnice.

Dôvod odstávky elektrickej energie

Dôvodom prerušenia dodávky je podľa slov hovorkyne výmena merania elektrickej energie na vysokom napätí. Doplnila, že prerušenie bude realizované diaľkovo spoločnosťou Stredoslovenská distribučná, a. s.. V uvedenom čase bude možná obmedzená dodávka medicinálneho vzduchu, dodávka kyslíka bude bez obmedzenia.

Dodávku elektrickej energie bude však personál nemocnice zabezpečovať prostredníctvom motorgenerátorov, ktoré budú počas dňa nahrádzať verejnú sieť.

Fialová priblížila, že záložné zdroje budú slúžiť v rozsahu, pokiaľ by zlyhali náhradné zdroje tak, ako keď je výpadok verejnej siete. Všetky zálohované okruhy napojené na motorgenerátor budú funkčné. Napríklad jednotka intenzívnej starostlivosti, operačné sály a podobne.

Avšak, taká skiaskopická stena, CT, angiograf a Yzio nesmú byť počas odstávky a výroby elektrickej energie motorgenerátorom v prevádzke. Hovorkyňa dodala, že pri neodkladných snímkach sa budú môcť využívať pojazdné RTG zariadenia aj priamo na oddelení.


Súvisiaci článok
Žilinská pôrodnica má novú štatistiku novorodencov za február. Tieto čísla vás prekvapia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť