Nedeľa 19. 05. 2024 03:02:07 | Meniny má Gertrúda

Je jednotkou v boji proti vírusom: Žilinská nemocnica má nového pomocníka. Čo ešte plánuje?

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina si zaobstarala nového pomocníka, ktorého potrebovala už dlhší čas. Tento prístroj je jednotkou v boji proti baktériám a vírusom, čistí vzduch, neutralizuje zápach a dostane sa aj do ťažko dostupných miest.

Radka Kostánová|6. marec 2024|16:21:10

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Žilinská pôrodnica má novú štatistiku novorodencov za február. Tieto čísla vás prekvapia
Čítajte viac >

Personál v žilinskej nemocnici privítal podľa slov hovorkyne nemocnice, Zuzany Fialovej, super šikovného pomocníka. Tým pomocníkom je nový ozónový generátor GRIZZLY G80. Pilotne ho zamestnanci v nemocnici začali testovať a používať na oddelení gynekológie a pôrodníctva.

Dezinfekcia v nemocnici je veľmi dôležitá

Ako priblížila Fialová na sociálnej sieti, priestorová dezinfekcia prostredia ponúka dôležité benefity. Okrem toho je skvelou správou to, že tento nový pomocník nevyžaduje dodatočné čistenie, nepoškodzuje materiál, nezaťažuje životné prostredie a v porovnaní s dezinfekciou chlórom je až 50-krát účinnejší.

Účinnosť a efektivitu ozónového generátora potvrdilo aj nedávne intenzívne testovanie. Prax tiež ukazuje, že vo výraznej miere sa znížili aj komplikácie v súvislosti s pooperačnými ranami či poraneniami po pôrode. Používanie prístroja je okrem toho ekonomicky úsporné, čo je jednou z ďalších skvelých výhod.

Hovorkyňa nemocnice ešte prezradila, že takéto šikovné prístroje onedlho pribudnú aj na niekoľkých ďalších oddeleniach. Pacienti sa môžu tešiť.


Súvisiaci článok
Štát plánuje zrušiť detské pohotovosti na Orave i Liptove. Združenie miest a obcí Slovenska je proti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť