Sobota 27. 07. 2024 02:45:07 | Meniny má Božena

V Žiline otvorili nové inovatívne centrum, ktoré zhromažďuje a vzdeláva mladé talenty v oblasti IT

V stredu 28. februára otvoril OpenLab svoje druhé technologické centrum priamo v Žiline. Hlavnou náplňou tohto centra je hlavne vzdelávať mladých ľudí so zameraním na IT a zhromažďovať ďalšie talenty v regióne.

Radka Kostánová|4. marec 2024|19:00:21

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Cestujúci, pozor! Od 3. marca platí nový cestovný poriadok pre tri regióny Žilinského kraja
Čítajte viac >

OpenLab je Inštitút stredoškolského odborného vzdelávania zameraný na oblasti IT a AI. Zamestnanci a odborníci v týchto oblastiach učia študentov používať tie najnovšie technológie, ktoré sú dostupné. Snažia sa odhaliť v každom žiakovi jeho potenciál, rozvíjať jeho talent, dodávať sebavedomie a naučiť ho orientovať sa v moderných technológiách.

OpenLab otvoril minulý rok svoje prvé technologicko-vzdelávacie centrum, avšak v kancelárskej časti Eurovea City v Bratislave. V Žiline také centrum chýbalo, no aj toto mesto sa ho dočkalo. Informoval o tom portál mojastredna.sk. Otvorenie technologického centra prebehlo v stredu 28. februára. Nové priestory, ktoré budú bezpečným miestom pre mladých a talentovaných ľudí, ponúkajú moderné vybavenie 21. storočia.

fotka_na_zverejnenie-1024x768.jpg Zdroj: mojastredna.sk

OpenLab ponúka vzdelávanie so zameraním na prax

Zástupcovia Žilinského samosprávneho kraja priblížili, že v OpenLabe je vzdelávanie zamerané skôr na riešenie praktických úloh v malých tímoch, čo sa ukazuje ako veľmi dobrý prístup do budúcnosti.

Vďaka tomu sa študenti rýchlo posúvajú z teórie do projektového štádia výučby, kde už v prvom ročníku na strednej škole pracujú niekoľko mesiacov na projektoch. Procesom ich sprevádza Labmaster, čiže odborník z praxe.

Toto inovatíne centrum OpenLab kladie veľký dôraz na osobnostný rozvoj študentov a ich mäkkých zručností, ktoré sú kľúčom k úspechu, či už sa študenti po ukončení programu rozhodnú ďalej študovať na vysokej škole, zamestnajú sa, alebo začnú podnikať.


Súvisiaci článok
Ochranári vyčistili ďalšiu časť rybárskeho revíru: Vyzbierali 13 vriec odpadu a odstránili starý prístrešok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť