Piatok 26. 07. 2024 15:21:34 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Pri Ploskej zablúdili dvaja českí turisti. Do pátrania sa zapojilo 7 záchranárov so psom

Dvojica českých turistov zablúdila ešte v piatok 1. marca pri vrchu Ploská. Turistom v sobotu dopoludnia pomáhali horskí záchranári so služobným psom. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojom webe.

TASR|2. marec 2024|20:31:30

Ilustračné foto. Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Dvaja starší turisti boli dezorientovaní v Malej Fatre. Pomohli im až horskí záchranári
Čítajte viac >

Turisti mali v piatok v pláne prejsť trasu z Liptovských Revúc cez Ploskú a následne zostúpiť a prenocovať na salaši pod Suchým vrchom. V sedle Ploskej však pre zlé počasie vo večerných hodinách stratili orientáciu a nestretli sa s priateľmi na dohodnutom salaši. „Do pátrania sa zapojilo sedem záchranárov HZS so služobným psom, ktorí vyrazili v skupinách prehľadávať vytypované miesta, kde by sa zablúdená dvojica mohla nachádzať," priblížili horskí záchranári.

Do pohotovosti rovnako uviedli ECMO pracovisko v nemocnici v Banskej Bystrici, keďže sa predpokladalo, že sa dvojica môže nachádzať v závažnej hypotermii.

Skupina záchranárov našla turistov bez zranení a pri vedomí v turistickom prístrešku v Zelenej doline v časti Radovô. Po vyšetrení ich záchranári transportovali terénnym vozidlom HZS do Liptovských Revúc, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári oživovali poľského snowboardistu na Priehybe. Bohužiaľ, neprežil
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť