Piatok 26. 07. 2024 19:52:04 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Kam za kultúrou v Žiline? Dajte šancu famóznej Anne Karenine

Ak máte chuť na intímnu a romantickú inscenáciu, nezmeškajte predstavenie ANNA KARENINA v Mestskom divadle Žilina dnes 2. marca o 19:00 hodine.

Radka Kostánová|2. marec 2024|15:30:11

Zdroj: Facebook/Mestské divadlo Žilina

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Podarí sa vám nájsť Sen každej ženy?
Čítajte viac >

V Mestskom divadle Žilina budete môcť vidieť intímne a originálne spracovanie jedného z najznámejších románov Tolstého. Pôjde o tragický kolotoč vzťahov Anny Kareniny rútiaci sa za hľadaním lásky a životného šťastia.

Anna túži po láske a tak uteká z nenaplneného manželstva do náručia Vronského. Avšak, zo silného opojenia vášňou čoskoro vytriezvie a začne ju prenasledovať bolesť neliečiteľná morfiom. Štefan svojimi neverami spôsobuje Dáši utrpenie, ale tá nenachádza silu na útek a odpúšťa mu. Mladá Kitty milovala Vronského, ale ten ju zranil a stále pochybujúci Levin miluje Kitty, ktorá zranila zase jeho. Napokon však Kitty nachádza v mohutnom Levinovom náručí ochranu a lásku, akú zaslepená Vronským pred tým nepotrebovala. Predstavenie je plné zápletiek, intimity, problémov, vzťahov, no najmä lásky.

431120172_955160216617115_4467924970758881744_n.jpg Zdroj: Facebook/Mestské divadlo Žilina

Dramatik Armin Petras poukazuje vo svojej inscenácií Anna Karenina na tragédiu všetkých vzťahov. Petras v nej však urobil viacero výrazných zmien. Napríklad sa rozhodol vytvoriť intímnu verziu tohto slávneho príbehu, zredukovanú na sedem hlavných postáv. Taktiež presunul dej z 19. storočia do súčasnosti a v adaptácii dominuje najmä výsostne moderný jazyk súčasnej drámy.

Predstavenie ANNA KARENINA začína dnes 2. marca o 19:00 hodine a trvá 155 minút s prestávkou. Inscenácia je vhodná pre divákov a diváčky od 15 rokov. V inscenácii sa fajčí.

VSTUPENKY na sobotu 2. marca o 19:00 hodine si môžete kúpiť ONLINE alebo na pokladni divadla


Súvisiaci článok
Žilina sa pustila do jarného upratovania: Radnica vyzýva obyvateľov, aby sa zapojili do kampane Čisté mesto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť