Piatok 26. 07. 2024 14:09:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Marec je mesiac knihy: Mestská knižnica Žilina si pripravila množstvo podujatí

V piatok 1. marca začal mesiac, ktorý je už tradične venovaný knihám a čítaniu. Ako informovala Katarína Gazdíková, z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, Mestská knižnica Žilina pripravuje na tento mesiac viacero podujatí a zaujímavých workshopov. Na svoje si prídu malí i veľkí čitatelia.

Radka Kostánová|2. marec 2024|18:30:35

Zdroj: Facebook/Mestská knižnica Žilina

Súvisiaci článok
Horoskop na marec: Bude to šťastný mesiac pre viaceré znamenia. Je medzi nimi aj to vaše?
Čítajte viac >

Už je tradíciou, že v mesiaci marec sa záujem verejnosti o knihy a knižnice zvyšuje viac ako po iné obdobia roka, pretože marec je mesiac knihy. Mestská knižnica Žilina z toho dôvodu pripravuje počas marca sériu podujatí pre všetky vekové kategórie. Médiá o tom informovala Katarína Gazdíková, z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

„Našim čitateľom sa venujeme systematicky počas celého roka, každý mesiac pripravujeme zaujímavé aktivity, no v marci je náš program obzvlášť pestrý,“ vysvetlila riaditeľka Mestskej knižnice Žilina Beáta Tamašiová.

Deň slovenskej ľudovej rozprávky

V Mestskej knižnici Žilina nezabúdajú ani na tradície. K obľúbeným podujatiam v tento mesiac patrí Deň slovenskej ľudovej rozprávky, ktorý bol vyhlásený na počesť slovenského rozprávkara Pavla Dobšinského. V knižnici si ho pripomenú v piatok 16. marca 2024.

Týždeň slovenských knižníc

Gazdíková prezradila, že prvý marcový týždeň sa Mestská knižnica Žilina zapojí aj do celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorého vyhlasovateľom je Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Cieľom aktuálneho 25. ročníka v roku 2024 je prepájať generácie čitateľov a zvyšovať povedomie o knižniciach ako inštitúciách pre všestranné využitie v každodennom živote spoločnosti.

Ako ďalej dodala, tak slovenská asociácia knižníc zároveň vyhlasuje 4. ročník celoslovenského podujatia Je nás počuť 2024, ktoré sa bude konať v stredu 6. marca 2024.

„V tento deň knižnice v rovnakom čase spoločne upozornia na dôležitosť čítania a krásu literatúry. Do tejto iniciatívy sa zapája aj Mestská knižnica Žilina. Pozývame všetkých do našej pobočky na sídlisku Vlčince, kde si spoločne prečítame ukážku zo zaujímavej knižky. Začíname o 15:30 hodine,“ dodala riaditeľka.

Mestská knižnica Žilina však pripomína aj podujatia, ktoré sa tešia obľube počas celého roka, nie iba počas marca. Je dobré, ak si deti vytvoria vzťah ku knihám už v detstve, neskôr im pôjde rozprávanie a čítanie jednoduchšie.

Program eMka_mestská knižnica.png Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Podarí sa vám nájsť Sen každej ženy?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť