Piatok 26. 07. 2024 14:16:18 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Výstava diel talentovanej výtvarníčky v Žiline. Príďte a nenechajte si ujsť ani jedinečnú dražbu

Ak ste si zamilovali diela mladej výtvarníčky Kataríny Čaplickej alias Amandy Čils, určite si nenechajte ujsť vernisáž s jej najnovšími dielami pod názvom Maľuj podľa seba. Výstava obrazov bude verejnosti prístupná v polovici marca 2024 a bude spojená aj s dražbou.

Michal Szentivanyi|24. február 2024|14:00:23

Zdroj: Facebook/EMÓCIA Gallery & Caffe Club a freepik.com

Súvisiaci článok
Výtvarníčka Amanda Čils: Grafity a street art sú galériou v uliciach (VIDEO)
Čítajte viac >

O výstave informuje na sociálnej sieti Považská galéria umenia v Žiline. Presne v tejto lokalite sa aj spomínaná akcia bude konať. „Amanda v septembri vyhrala v našej súťaži Maľuj podľa seba, kde ste zažili 10 výtvarníkov a výtvarníčok priamo v tvorivom procese. Amande - Katke otvoríme spoločne výstavu jej nových diel, ale okrem toho bude ako vždy aj dražba všetkých malieb, ktoré vznikli počas súťaže," informuje galéria s tým, že domov si tak môžete odniesť jej jedinečné dielo.

420106068_890124129629227_1462326410174930788_n (1).jpg Zdroj: Facebook/EMÓCIA Gallery & Caffe Club

Tento dátum si zapíšte

Tvorivý priestor bude zároveň prichystaný aj pre návštevníkov. „Na stoloch budú pripravené nové omaľovánky a tých odvážnejších čaká veľká plocha na voľné maľovanie," píše galéria v pútavej pozvánke. Výstava s dražbou sa bude konať v Považskej galérii umenia v Žiline v sobotu 16. marca 2024 o 19:00 hodine.

Slovenská výtvarníčka s aktívnym životom v Madride

Diela pochádzajú priamo z rúk výtvarníčky Amandy Čils, ktorá je vlastným menom Katarína Čaplická. Pochádza zo Žiliny, no momentálne žije v španielskom Madride. „Najskôr študovala na Trnavskej univerzite, kde dokončila bakalárske štúdium v odbore animácia výtvarného umenia. Potom jej učarovalo Španielsko. Na univerzite v Granade vyštudovala maľbu, komiks a audiovizuálnu tvorbu s titulom Mgr.art. V Granade pracovala aj ako reštaurátorka hradu Alhambra, ktorý patrí do svetového dedičstva UNESCO. Katke nestačilo, tak sa ešte vybrala do Turecka vyštudovať ďalšiu školu v meste Kayseri, odbor maľba, kresba a digitálna grafika. Momentálne sa venuje hlavne nástennej maľbe a propagačnému výtvarníctvu, ale taktiež grafickému dizajnu a tradičnej maľbe. Pre jej tvorbu sú typické výrazné farby, ktoré využíva v surrealistických námetoch a snových víziách," informuje galéria o aktívnej kariére mladej výtvarníčky.


Súvisiaci článok
Jarné prázdniny na Kysuciach: Pozrite sa, čo všetko môžete navštíviť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť