Piatok 26. 07. 2024 17:34:49 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Tržnica v Žiline ožije aj v počas jarného obdobia. Kompetentní už majú bohaté plány

Nič sa nevyrovná aróme čerstvo poukladanej zeleniny a ďalších pochutín tradičnej tržnice v drevených boxoch. Práve takýto zážitok čaká aj Žilinčanov na jar, kedy ožije miestna tržnica pestrými farbami zeleniny a ovocia. V zálohe sú však aj ďalšie produkty, no už teraz je isté, že vedenie má pred definitívnym príchodom jari bohaté plány.

Michal Szentivanyi|20. február 2024|13:00:38

Zdroj: Facebook/Tržnica Žilina

Súvisiaci článok
Mikulášania budú cestovať v čase. Primátor mesta vyhlásil rok 2024 za Rok remesla
Čítajte viac >

O tom, že Tržnica Žilina pred jarou znova ožije a jej duch bude prekvitať až do leta, informujú na svojej web stránke. „Tržnica sa po úspešnom teste v adventnom období sústredí na plnú prevádzku počas jari a leta. Desiatky predajcov sa v decembri presunuli z pôvodných starých predajných stolov do priestorov novej mestskej tržnice a Žilinčania tak mohli znova nájsť domáce výrobky a lokálnych predajcov s pestrým sortimentom pod jednou strechou," pochvaľuje si vedenie tržnice.

Život sa vráti v podobe nových predajcov a produktov

Podľa organizátorov priestor žilinskej tržnice ožije novými predajcami, čerstvými výrobkami a príbehmi, ktoré na tržnici vzniknú. „Ambíciou totiž nie je len prevádzkovať priestory na kúpu a predaj, ale vytvárať komunitné miesto, ktoré vráti do centra Žiliny tradíciu trhového remesla. Poctiví predajcovia, spokojní občania a nadšení kreatívci či mladí ľudia s nápadmi sa budú môcť na novom mieste realizovať. Aj preto máme na jarnú sezónu pripravených niekoľko podujatí a zaujímavých aktivít priamo na tržnici a v jej okolí," píše sa ďalej na webe tržnice.

Začiatok trhovej sezóny sa plánuje na prelom marca a apríla 2024. Vedenie tržnice dodáva, že niekoľko predajných buniek je ešte stále k dispozícií a čaká na svojich predajcov. Spolupráca je otvorená s tradičnými trhovníkmi, farmármi, podnikateľmi, predajcami alebo remeselníkmi s poctivým prístupom k práci a zaujímavým sortimentom, ktorý vytvorí pestrú a kvalitnú ponuku na trhu.

Tržnica pripomína telefónne číslo +421 948 458 168, e-mail info@trznicazilina.sk alebo registračný formulár, ak máte záujem o spoluprácu s tržnicou v podobe predaja alebo inej činnosti.


Súvisiaci článok
Solárne prístrešky na Kostolnej ulici zvýšia komfort a bezpečnosť cestujúcich v Rajci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť