Sobota 14. 09. 2024 11:37:45 | Meniny má Ľudomil

Kia Slovakia získala ocenenie Zdravá firma roka: Podporuje zdravý životný štýl a duševnú pohodu svojich zamestnancov

Výrobný závod spoločnosti Kia Slovakia získal ocenenie “Zdravá firma roka” v kategórii výrobná firma. Významné ocenenie bolo spoločnosti udelené vo štvrtok 15. februára v rámci 14. ročníka súťaže, ktorá je iniciatívou Union zdravotnej poisťovne, a ktorej cieľom je propagovať zdravé pracovné prostredie a podporovať fyzickú aj psychickú pohodu zamestnancov.

Juliana Krčulová|16. február 2024|13:15:03

Zdroj: kia.sk

Súvisiaci článok
Príjemná zmena pre vodičov. Dôležitý doklad by sa mohol kontrolovať elektronicky, ministerstvá však majú spor
Čítajte viac >

Hovorca spoločnosti Kia Slovakia, Tomáš Potoček, informoval, že spoločnosť trojnásobným ocenením potvrdila, že je jednotkou v oblasti zdravia a pohody zamestnancov na Slovensku. V aktuálnom ročníku ankety boli podľa jeho slov osobitne ocenené inovatívne prístupy k duševnému zdraviu.

„Ocenenie "Zdravá firma roka" je potvrdením toho, že starostlivosť nielen o fyzické zdravie zamestnancov vníma Kia veľmi citlivo, a preto tejto téme venuje značnú pozornosť a úsilie. Spoločnosť napríklad poskytuje zamestnancom a ich rodinným príslušníkom bezplatné psychologické poradenstvo externým psychológom alebo psychologičkou,“ priblížil hovorca spoločnosti Kia Slovakia s tým, že zamestnanci majú zároveň možnosť absolvovať aj odborné prednášky, vypočuť si podcasty a prečítať články vo firemnom časopise na témy týkajúce sa duševného zdravia v pracovnej aj súkromnej oblasti.

Kia Slovakia zdrava firma roka 1.jpg Zdroj: kia.sk

„Opakovaný úspech je dôkazom nášho neustáleho záväzku voči zdraviu a spokojnosti našich zamestnancov. Považujeme za svoju prioritu nielen poskytovať bezpečné a inšpiratívne pracovné prostredie, ale aj aktívne podporovať ich celkovú pohodu a zdravý životný štýl,“ povedal na margo ocenenia viceprezident divízie administratíva Branislav Imre.

Automobilka Kia Slovakia pre svojich zamestnancov tiež pravidelne pripravuje zaujímavé aktivity z oblasti prevencie fyzického zdravia. Potoček priblížil, že ide o organizáciu dní zdravia, prednášky z fyzického a duševného zdravia, masáže pre zamestnancov priamo na pracovisku, zdravé občerstvenie v podobe ovocia v oddychových zónach, kontrolné vyšetrenia základných vitálnych funkcií priamo na pracovisku, zdravé jedlá podľa receptov nutričnej terapeutky v jedálnom lístku a súťaže podnecujúce k fyzickej aktivite počas celého roka. Napríklad v rámci aktivity Kia okolo sveta zamestnanci spoločne virtuálne prešli svetom 70 000 kilometrov prostredníctvom rôznych fyzických aktivít ako beh, bicyklovanie, turistika či jazda na kolieskových korčuliach.

DSC_7695.jpg Zdroj: kia.sk

„Teší nás záujem našich zamestnancov o dni zdravia a všetky podujatia a súťaže týkajúce sa nielen fyzického, ale aj duševného zdravia. Organizujeme ich už niekoľko rokov a záujem zamestnancov a ich rodinných príslušníkov každým rokom narastá, čo je pre nás signálom, aby sme pokračovali. Pri organizácii aktivít je pre nás dôležitá spätná väzba zamestnancov, aby podujatia reflektovali ich požiadavky,“ doplnil Potoček.

_DSC6991.jpg Zdroj: kia.sk

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť