Piatok 26. 07. 2024 21:05:36 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Počasie sa nevie ani na chvíľu ustáliť. Záver týždňa bude v Žiline v znamení slnečných lúčov aj dažďa

Prichádza teplotná zmena, aká nie je pre polovicu februára ani náhodou typická. Už pred niekoľkými týždňami sme sledovali razantné prerody medzi mrazom a snehom a slnečnými lúčmi. Tentokrát sa interval týchto zmien ešte zmenší a uvidíme ho v závere týždňa.

Michal Szentivanyi|15. február 2024|12:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Sever krajiny potrápili mrznúce zrážky. Polícia a odborníci však varujú pred zľadovatenými cestami
Čítajte viac >

O zmenách počasia počas záveru týždňa a víkendu informoval portál imeteo.sk. Na území Slovenska bude počas štvrtku a piatku 15. a 16. februára premenlivé počasie, no stále sa dá povedať, že bude stabilné a teplotne nadpriemerné. Hodnoty na teplomery dosiahnu 15. februára 8 až 9 stupňov Celzia, no v piatok 16. februára sa očakáva ešte teplejšie a slnečnejšie počasie, kde bude až 12 stupňov Celzia.

Slnečné lúče a vysoké teploty na konci pracovného týždňa

Na strednom a východnom Slovensku tak bude podľa imeteo podstatne krajšie. Dopoludňajšie hodiny by mali mať na zreteli hlavne vodiči, kedy sa môže objavovať hmla. Vyčasenie sa vo štvrtok 15. februára očakáva až popoludní. Zrážky sa na strednom Slovensku sa tak ani neočakávajú. Teplé a bezzrážkové počasie však dlho nepotrvá a všetko sa zlomí už cez víkend.

Víkendový zlom

V sobotu 17. februára totiž spŕchne a teplota klesne na 8 stupňov Celzia, no zaujímavosťou je, že najnižšia teplota, narozdiel od štvrtku a piatku, neklesne na 0 ale len na 4 stupne Celzia. Zamračené počasie s podobným teplotným rozmedzím sa však očakáva aj v nedeľu 18. februára, kedy bude najviac 8 stupňov Celzia.


Súvisiaci článok
Tip na jarné prázdniny: Slovenské národné múzeum v Martine pripravilo pre školákov tvorivé dielne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť