Štvrtok 17. 10. 2024 18:47:24 | Meniny má Hedviga

Soľná jaskyňa v Liptovskom Mikuláši dostala štyri tony novej soli

V relaxačnom centre pri krytej plavárni v Liptovskom Mikuláši sa uskutočnila výmena soli v soľnej jaskyni. Soľná jaskyňa je populárnym miestom na oddych a zlepšenie zdravia, o čom svedčí aj minuloročná štatistika návštevnosti.

Juliana Krčulová|8. február 2024|17:59:59

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
V meste Žilina pribudne ďalšia zeleň. Celkovo vysadia viac ako tisíc kríkov
Čítajte viac >

V soľnej jaskyni pri mestskej krytej plavárni v Liptovskom Mikuláši vymenili štyri tony soli. Pracovníci ju v priebehu roka priebežne dopĺňajú a dezinfikujú, kompletná výmena sa však uskutočňuje iba raz za pár rokov.

Hovorkyňa mesta, Viktória Čapčíková, na sociálnej sieti informovala, že soľná jaskyňa je spolu so saunou súčasťou relaxačného centra, ktoré patrí ku krytej plavárni. „Služby celého komplexu plavárne vlani využilo 55 000 ľudí, z toho v soľnej jaskyni si oddýchlo 1 120 a v saune 1 790 návštevníkov,“ doplnila.

Soľná jaskyňa má podľa dostupných informácií kapacitu dvanásť osôb, pričom ovzdušie v nej je presiaknuté soľou a množstvom minerálov, a stopových prvkov. „Pobytom v takejto jaskyni sa do organizmu vstrebávajú všetky tieto zložky, ktoré sú nevyhnutné pre jeho správne fungovanie. Kúry v soľnej jaskyni prebiehajú na pohodlných lehátkach pri hudbe a svetelných efektoch. Atmosféru navodzuje kvapľový strop,“ uviedla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Soľná jaskyňa je otvorená počas prevádzkových hodín plavárne od pondelka do nedele, a to v čase od 9:00 do 11:30 hodiny a následne od 13:00 do 20:30 hodiny.


Súvisiaci článok
Šmýkajúci kamión spôsobil hromadnú nehodu pod Strečnom: Cesta bola na nevyhnutný čas úplne uzavretá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť