Piatok 06. 09. 2024 18:03:19 | Meniny má Alica

Šmýkajúci kamión spôsobil hromadnú nehodu pod Strečnom: Cesta bola na nevyhnutný čas úplne uzavretá

Tri kamióny a jedno auto sa zrazili na ceste pod Strečnom. Príčinou nehody bol šmyk nákladného vozidla, ktoré neprispôsobilo rýchlosť podmienkam. Polícia vyzýva vodičov k dodržiavaniu dopravných predpisov.

Juliana Krčulová|8. február 2024|11:09:13

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Žilinskí policajti vykonali ďalší krásny skutok. Pomohli zachrániť život zranenej seniorke
Čítajte viac >

Včera 7. februára vo večerných hodinách došlo na ceste číslo I/18 v katastrálnom území Strečna k dopravnej nehode s účasťou troch nákladných motorových vozidiel a jedného osobného vozidla.

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne, Zuzany Šefčíkovej, vodič nákladného vozidla značky Man s poľským evidenčným číslom, pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Martina do Žiliny, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, následkom čoho dostal šmyk.

2.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

„Následne prešiel s návesom do protismernej časti vozovky, kde došlo k nárazu do protiidúcej jazdnej súpravy vozidla značky Mercedes. Nárazom sa uvoľnil náklad, v dôsledku ktorého došlo k ďalšiemu stretu návesu s osobným motorovým vozidlom značky Mini Cooper a s ďalším nákladným vozidlom značky Scania,“ priblížila hovorkyňa.

Na mieste sa podľa dostupných informácií vodiči podrobili aj dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Jeden vodič a vodička utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Cesta bola na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá.

4.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

1.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

POLÍCIA UPOZORŇUJE

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Súvisiaci článok
Policajti chytili vandala: 24-ročný muž zničil tri autá a dvere na budove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť