Sobota 05. 10. 2024 08:02:26 | Meniny má Viera

Rodená Liptáčka a atlétka Gabriela Gajanová musela ukončiť halovú sezónu. Príprava na letnú sezónu je dôležitejšia

Rodená Liptáčka a reprezentantka atletického klubu ZTS Martin Gabriela Gajanová nemá dobré správy ohľadom halovej sezóny, ktorú sa rozhodla predčasne ukončiť. Neurobila tak z vlastnej iniciatívy, ale po konzultácii so svojím švajčiarskym trénerom. Prípravu na letnú sezónu v zahraničí totiž pokladá za dôležitejšiu.

Michal Szentivanyi|5. február 2024|16:00:00

Zdroj: Facebook/Slovenský atletický zväz

Súvisiaci článok
V TOP 10 známej ankety sa v Žilinskom kraji umiestnili Vlhová, Lopušanová a Mintálová
Čítajte viac >

Gajanová svoje rozhodnutie tlmočila webu Slovenského atletického zväzu. Slovenská halová rekordérka na 800 metrov Gabriela Gajanová sa k tomuto kroku odhodlala po sobotnom striebornom mítingu vo francúzskom Metz.

Nespokojnosť a uprednostnenie oddychu a prípravy na leto

„Po konzultáciách s mojím švajčiarskym trénerom Louisom Heyerom sme sa rozhodli nepokračovať v halovej sezóne. Žiaľ, nejde mi to úplne podľa predstáv a radšej uprednostním oddych a následne ďalšiu prípravu na letnú sezónu s vrcholmi na ME v Ríme a OH v Paríž," vyhlásila 24-ročná Gajanová.

Povedať však mal čo aj spomínaný tréner Louis Heyer. „Doterajšie zimné tréningy boli výborné, absolvovali sme niekoľko skvelých tréningových jednotiek. Dva halové štarty, ktoré Gabriela absolvovala, však boli ťažšie, ako sme si mysleli – aj čo sa týka vynaloženej energie. Nechcem, aby príliš tlačila na pílu. Dá si teraz pauzu, a potom sa pustíme do prípravy na letnú sezónu,” uviedol Heyer.

Pôvodný plán mladej, tokijskej olympioničky Gajanová bol, že pobeží v sobotu 10. februára 2024 na zlatom mítingu vo francúzskom meste Liévin.


Súvisiaci článok
V prvej trojke ankety Atlét roka sa premiérovo ocitla aj Gajanová
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť