Streda 18. 09. 2024 17:55:18 | Meniny má Eugénia

Nechajte sa uniesť láskou: Najlepšie filmy na valentínsky deň pre vás a vašu polovičku

Valentínsky deň je ideálna príležitosť na to, aby ste si užili romantický večer s vašou polovičkou. A čo by bolo lepšie, ako si spolu pozrieť nejaký valentínsky film? Či už máte radi klasické komédie, dojemné drámy, alebo strhujúce thrillery, existuje množstvo filmov, ktoré vám prinesú zábavu, napätie a emócie. Prinášame vám niekoľko tipov na valentínske filmy, ktoré si môžete pozrieť vo dvojici.

Juliana Krčulová|5. február 2024|10:00:11

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Kino Moskva vám ponúka dva skvelé filmy na Valentína: DUNA s bonusovým materiálom a Miluje ma, nemiluje ma s hviezdnym obsadením
Čítajte viac >

PRETTY WOMAN (1990)

Tento film je kultovou romantickou komédiou, ktorá spája dvoch ľudí z úplne odlišných svetov. Richard Gere hrá úspešného podnikateľa, ktorý si najme za spoločníčku mladú a peknú prostitútku, ktorú stvárňuje Julia Roberts. Medzi nimi sa však začne rodiť niečo viac, než len obchodný vzťah. Pretty Woman je film, ktorý vám ukáže, že láska nemá hranice, a že peniaze nie sú všetko.

THE SILENCE OF THE LAMBS (1991): Mlčanie jahniat

Film The Silence of the Lambs je napínavým thrillerom, ktorý vás vtiahne do sveta sériových vrahov a FBI agentov. Jodie Foster hrá mladú a talentovanú agentku, ktorá sa snaží dopadnúť nebezpečného psychopata, ktorý zabíja mladé ženy. Na svojej ceste sa však musí spoľahnúť na pomoc iného vraha, ktorý je geniálny, ale aj manipulatívny. Anthony Hopkins hrá Hannibala Lectera, ktorý je jedným z najznámejších a najdesivejších filmových zloduchov. The Silence of the Lambs je film, ktorý vás vystraší, zaujme a prekvapí.

1492784079-lambs.jpg Zdroj: hips.hearstapps.com

TITANIC (1997)

Titanic je epickou drámou, ktorá sa odohráva na palube slávnej lode, ktorá sa potopila v roku 1912. Leonardo DiCaprio a Kate Winslet hrajú dvoch mladých ľudí, ktorí sa zamilujú, aj keď patria do rôznych spoločenských vrstiev. Ich láska je však ohrozená nielen rozdielmi, ale aj neľútostným osudom. Titanic je film, ktorý vám dá pocítiť silu lásky, ale aj tragédiu straty. Vedeli ste, že narazenie do ľadovca trvalo presne 37 sekúnd? Tá istá doba ubehla aj vo filme.

NOTTING HILL (1999)

Notting Hill je romantická komédia z roku 1999, ktorú režíroval Roger Michell a napísal Richard Curtis. Hlavné úlohy hrajú Julia Roberts a Hugh Grant, ktorí sa zamilujú ako slávna herečka a obyčajný kníhkupec. Film sa odohráva v londýnskej štvrti Notting Hill, kde sa stretávajú, zaľúbia a prekonávajú prekážky spôsobené ich rozdielnym spoločenským postavením. Film Notting Hill je považovaný za jednu z najlepších romantických komédií v histórii kinematografie.

1492784079-lambs.jpg Zdroj: thesun.co.uk

THE NOTEBOOK (2004): Zápisník jednej lásky

Tento film je založený na rovnomennom románe od Nicholasa Sparksa a rozpráva príbeh lásky medzi mladým párom, ktorý sa stretol v 40. rokoch minulého storočia. Film sleduje ich vzťah cez rôzne prekážky a ťažkosti, až po súčasnosť, kde sú obaja starí a chorí. The Notebook je film, ktorý vás rozcíti, rozosmeje a rozplače.

PRIDE & PREJUDICE (2005): Pýcha a predsudok

Pride & Prejudice je romantický film z roku 2005, ktorý režíroval Joe Wright podľa rovnomenného románu Jane Austenovej z roku 1813. Film sleduje príbeh piatich sestier z anglickej rodiny, ktoré sa musia vyrovnať s otázkami manželstva, morálky a predsudkov. Hlavnú úlohu Elizabeth Bennetovej stvárnila Keira Knightley, zatiaľ čo jej náprotivok Mr. Darcyho zahral Matthew Macfadyen. Film bol nominovaný na štyri Oscary, vrátane najlepšej herečky v hlavnej úlohe. Všimnite si, na začiatku filmu si Elizabeth číta knihu „First Impressions“, čo je názov, ktorý Jane Austenová pôvodne vymyslela pre knihu Pýcha a predsudok.

Snímka.JPG Zdroj: usmagazine.com

TO ALL THE BOYS I'VE LOVED BEFORE (2018): Všetkým chlapcom, ktorých som milovala

To All the Boys I’ve Loved Before je americká romantická komédia z roku 2018, ktorá sa zameriava na život tínedžerky Lary Jean Covey. Lara Jean píše listy chlapcom, do ktorých sa zamilovala, ale nikdy ich neodosiela. Jedného dňa sa však jej tajné listy dostanú do rúk jej bývalých lások, čo spôsobí zvrat v jej milostnom živote. Lara Jean sa neskôr zapletie do falošného vzťahu s Petrom Kavinskym, jedným z príjemcov jej listov, aby sa vyhla konfrontácii s Joshom, bývalým priateľom jej sestry Margot. Postupne sa však začne do Petra skutočne zamilovávať, aj keď musí čeliť prekážkam, ako je jeho ex-priateľka Gen a jej vlastné neistoty. Film je založený na rovnomennom románe Jenny Han a je prvým dielom trilógie, ktorá pokračuje filmami To All the Boys: P.S. I Still Love You a To All the Boys: Always and Forever.


Súvisiaci článok
Spoločný čas je najkrajší dar: Pozvite svoju polovičku do kaštieľa CHÂTEAU Gbeľany
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť