Piatok 20. 09. 2024 03:37:43 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Jazda pod vplyvom alkoholu: Dvaja muži z Čadce sa dostali do problémov s políciou

Dvaja muži z Čadce sú obvinení z jazdy pod vplyvom alkoholu. Policajti im namerali viac ako 1,3 promile.

Juliana Krčulová|19. január 2024|11:15:17

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Na cestách v Žiline bolo opäť rušno. Len 19-ročný mladík jazdil pod vplyvom návykovej látky
Čítajte viac >

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je obvinený 52-ročný muž z Čadce. Médiá o tom informovala Janka Zlochová, hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci.

Tento muž sa v utorok 16. januára v dopoludňajších hodinách pohyboval po miestnej komunikácii v Čadci za volantom osobného motorového vozidla značky Škoda Fabia. Bol zastavený a skontrolovaný policajnou hliadkou. Policajti mu následne urobili dychovú skúšku, ktorá vykázala pozitívny výsledok 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo zodpovedá 1,60 promile.

„Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ potvrdila Zlochová a dodala, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci ukončil skrátené vyšetrovanie a podal prokurátorovi návrh na obžalobu obvineného muža.

Polícia SR - Žilinský kraj.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je obvinený aj 34-ročný muž z Čadce. Ten sa v nedeľu 14. januára ráno pohyboval po ceste v Čadci v osobnom aute Škoda Fabia. Policajti ho zastavili a skontrolovali. Dychová skúška u obvineného ukázala 0,64 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,33 promile.

Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a odviedli ho na policajnú stanicu za účelom vykonania potrebných úkonov. Príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci ukončil skrátené vyšetrovanie a podal prokurátorovi návrh na obžalobu obvineného muža.


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti vypracovali opatrenia k svetovému poháru v Jasnej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť