Streda 18. 09. 2024 07:37:25 | Meniny má Eugénia

Na cestách v Žiline bolo opäť rušno. Len 19-ročný mladík jazdil pod vplyvom návykovej látky

O tom, že nie len naši občania porušujú na cestách zákony, svedčí aj najnovší prípad žilinskej polície. Tá informovala o mladíkovi z cudziny, ktorý sa dopustil ťažkého priestupku riadenia vozidla pod vplyvom návykovej látky.

Michal Szentivanyi|17. január 2024|11:15:45

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Opitý unikal pred policajnou hliadkou, skončil vo väzbe
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 19-ročný muž z Gruzínska. „Obvinený muž v nedeľu 14. januára v čase okolo 02.45 hodiny viedol v meste Žilina osobné motorové vozidlo Škoda," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žilina Gabriela Kremeňová.

Polícia sa snažila vodiča zastaviť, no ten naďalej unikal

Vodič bol následne hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ na ulici Vojtecha Spanyola viackrát zastavovaný, no bezúspešne. Dôvod bol jasný - porušenie pravidiel v cestnej premávky a nekoordinovaná jazda.

„Vodič nerešpektoval znamenie hliadky na zastavenie a unikal po miestnej komunikácii, následne pri čerpacej stanici vyšiel s vozidlom na chodník a zostal stáť. Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,86 mg/l, čo je 1,79 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," uviedla policajná hovorkyňa Kremeňová. Poverený príslušník policajného zboru následne spracoval podnet na návrh na podanie obžaloby na obvineného muža.


Súvisiaci článok
Vošiel do protismeru, zranil dvoch ľudí a ušiel. Polícia hľadá svedkov nehody spod Hájika
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť