Štvrtok 19. 09. 2024 14:59:56 | Meniny má Konštantín

Vedenie Liptovského Mikuláša je spokojné s poriadkovou službou. Opäť ich uvidíte v uliciach

Keďže sa v Liptovskom Mikuláši počas posledného obdobia významne uplatnila a osvedčila miestna občianska poriadková služba, jej aktivitu opäť uvidíme. Kedy budete môcť jej príslušníkov opäť vidieť v uliciach Mikuláša, to sa dozviete v článku nižšie.

Michal Szentivanyi|18. január 2024|16:15:57

Ilustračná foto. Zdroj: mikulas.sk

Súvisiaci článok
V uliciach Liptovského Mikuláša opäť hliadkuje miestna občianska poriadková služba
Čítajte viac >

Mesto o opätovnom zavedení poriadkovej služby v uliciach informuje na svojom webe. Jej príslušníkov uvidíme v uliciach opäť od marca. „Jej členov už o niekoľko týždňov uvidíme pri priechodoch, ako riadia príchod detí do školy, budú pomáhať pri riešení konfliktov, dohliadnu na bezpečnosť, dodržiavanie nočného pokoja, zakročia pri nelegálnych skládkach, budú šíriť osvetu v problematike triedenia odpadov či protipožiarnych opatrení," popisuje ich činnosť mesto Liptovský Mikuláš.

Miestna občianska poriadková služba bude pôsobiť v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Bude to konkrétne v Hlbokom, na Nábreží, na Priemyselnej, Sládkovičovej, Palúčanskej a Komenského ulici a tiež v Okoličnom.

Ich činnosť je osožná pre vzájomné spolunažívanie občanov

„Od pôsobenia príslušníkov z radov Rómov očakávame dobré spolunažívanie marginalizovanej komunity s väčšinovým obyvateľstvom. Z predošlých skúseností vieme, že sa zlepší dochádzka detí do školy, eliminujú sa prípady podpaľačstva pneumatík a odpadov. Taktiež zabránia obťažovaniu a krádežiam v okolí obchodných centier,“ vysvetlila koordinátorka projektu Marcela Pavkovčeková.

Štvrté pokračovanie tohto plánu potrvá až do augusta 2026. Osem členov bude slúžiť dvojzmenne každý deň od rána do neskorých nočných hodín.


Súvisiaci článok
Mesto Liptovský Mikuláš požiadalo o dotáciu na rozšírenie materskej školy v Okoličnom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť