Štvrtok 19. 09. 2024 14:05:32 | Meniny má Konštantín

Hľadajú sa mimoriadne osobnosti Žiliny. Samospráva ocení tých, ktorí prispievajú k rozvoju mesta

Aj v tomto roku sa opäť budú udeľovať ocenenia výnimočným ľuďom z mesta Žilina, ktorí sa svojou činnosťou a zásluhami podieľajú na jeho rozvoji. Obyvatelia môžu už tradične navrhovať mimoriadne osobnosti Žiliny, a to do konca februára.

Juliana Krčulová|16. január 2024|10:45:04

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Žilina-M. Gjer

Súvisiaci článok
Do štátnej kasy odviedli podnikatelia zo Žilinského kraja 771 miliónov eur
Čítajte viac >

Kto môže nominovať na ocenenia Žiliny?

Podľa Kataríny Gazdíkovej, vedúcej odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, môžu nominovať na najvyššie ocenenie Žiliny občianske združenia, inštitúcie z rôznych oblastí, ale aj široká verejnosť. Nominácie treba poslať do 29. februára.

Ocenenia sa udeľujú osobnostiam, ktoré sa vynímajú vo svojej oblasti na nadregionálnej úrovni, či už ide o vedu, techniku, kultúru, šport, sociálnu alebo spoločensko-politickú sféru. Mesto môže za mimoriadne zásluhy udeliť Čestné občianstvo Žiliny alebo Cenu Žiliny. Oba typy ocenení sa môžu udeliť aj „in memoriam“.

119648492_3028586510581182_7553584055404160772_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Ako nominovať osobnosť roka?

„Vyplnený nominačný list na osobnosť roka je možné zaslať do 29. februára 2024 poštou na adresu: Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina (na obálku je potrebné uviesť heslo „Osobnosti“) alebo e-mailom na: osobnosti@zilina.sk,“ pripomenula Gazdíková s tým, že nominácia musí obsahovať aj životopis alebo stručnú charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov.

Vzor prihlášky a súhlas so spracovaním osobných údajov nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta v sekcii Kultúra a komunity/Podpora kultúry/Osobnosti mesta Žilina alebo im ho poskytnú na vrátnici Mestského úradu v Žiline. Laureátov na ocenenie vyhlási mesto Žilina na slávnostnom spoločenskom podujatí na jeseň tohto roku.

Samospráva mesta Žilina udeľuje ocenenia výnimočným osobnostiam, ktoré sa zapísali do jeho histórie a rozvoja, od roku 1995. V priebehu takmer troch desaťročí sa do siene slávy dostalo mnoho dôležitých ľudí. Medzi nimi sú aj Ladislav Valkovič a Valéria Hrabovcová, ktorí boli ocenení za svoje prínosy pre mesto Žilina. Samospráva tiež udelila čestné občianstvo in memoriam Michalovi Maximiliánovi Scheerovi, Cenu mesta Žilina in memoriam Mikulášovi Mlynarčíkovi a Cenu primátora mesta Marekovi Mintálovi a in memoriam Milanovi Hodoňovi.


Súvisiaci článok
Presídlenie rómskej komunity spomalilo stavbu. Zelený most Svrčinovec bude stáť viac, ako sa plánovalo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť