Štvrtok 19. 09. 2024 17:18:27 | Meniny má Konštantín

Vážne nehody v Žilinskom kraji. V Rabči bolo zranené len 10-ročné dievča, búralo sa aj v Martine

O tom, že na cestách by ste si mali hlavne v týchto mrazoch dávať extrémny pozor, svedčia aj nasledujúce nehody, ktoré sa tento týždeň udiali v Žilinskom kraji. Kým v jednej z nich išlo o nedanie prednosti v jazde, v tej druhej bolo vážne zranené len 10-ročné dievča.

Michal Szentivanyi|12. január 2024|13:01:01

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Nočná dopravná nehoda pri mestskej časti Vranie si vyžiadala život deväťdesiatpäťročnej spolujazdkyne z vozidla dopravnej zdravotnej služby
Čítajte viac >

O obidvoch nehodách formou tlačovej správy informovala policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. „Dňa 10. januára v podvečerných hodinách došlo na ceste č. III/2278 v obci Rabča v okrese Námestovo k dopravnej nehode. 19-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia v smere od obce Rabča na obec Sihelné, pričom z doposiaľ nezistených príčin narazil pravou stranou vozidla do 10-ročnej chodkyne, ktorá kráčala z pohľadu vodiča pri pravom okraji cesty. Chodkyňa utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Požitie alkoholických nápojov vykonanou dychovou skúškou u vodiča zistené nebolo," informovala Šefčíková o prvej nehode.

rabča.JPG Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

rabča 2.JPG Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

K zraneniu chodca došlo aj v Martine

Dňa 10. januára vo večerných hodinách však došlo ešte k ďalšej nehode. "K nehode došlo na ceste I/65 v Martine. 50-ročný muž viedol osobné motorové vozidlo značky Citroёn C3 po ulici Červenej armády smerom z obchvatu mesta Martin, kde z doposiaľ presne nezistených príčin nedal prednosť v jazde pri prechádzaní križovatkou, následkom čoho došlo ku stretu s osobným vozidlom značky Škoda Kamiq. V dôsledku nárazu bolo vozidlo Citroёn C3 odhodené až na chodník, kde došlo k jeho zrážke s chodcom. Pri nehode utrpel 57-ročný chodec zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice a 50-ročný vodič vozidla Škoda utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Dychovými skúškami alkohol u vodičov zistený nebol," uzavrela Šefčíková.

martin 1_1024x683.JPG Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

martin 2_1024x683.JPG Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Padlo aj obvinenie

V súvislosti s predmetnou nehodou v Martine vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine dokonca vzniesol vodičovi Citroёna obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti ako aj presné príčiny dopravných nehôd sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia po referovaní týchto nehôd zároveň jedným dychom žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," doplnila hovorkyňa Šefčíková.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda pri obci Zákamenné si vyžiadala ťažké zranenia 23-ročného muža
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť