Sobota 07. 09. 2024 06:09:35 | Meniny má Marianna

Bytča rekapituluje uplynulý rok. Tento prípad mestskej polície výrazne vyčnieval

Aj keď je už rok 2024 v plnom prúde, mesto Bytča sa formou svojej stránky rozhodlo ohliadnuť sa za minulými dvanástimi mesiacmi. Najvýraznejšie incidenty sa však stali na konci roka 2023, kedy dokonca išlo o život a tamojšia mestská polícia bola v plnom nasadení.

Michal Szentivanyi|10. január 2024|08:45:15

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Bytča, freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinskí policajti zaistili u muža z okresu Bytča viac ako štyridsaťosem dávok pervitínu (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Mesto stručnú sumarizáciu uverejnilo v statuse na sociálnej sieti, kde popísali viaceré vážnejšie udalosti, ktoré veľmi citlivo vnímala aj verejnosť.

Silvester a Vianoce boli, našťastie, bez serióznejších incidentov

Samotné mesto uznáva, že záver roka, a taktiež aj vianočné sviatky, prebehli bez vážnejších problémov. „Vianočné sviatky a Silvestrovská noc boli v Bytči relatívne pokojné a bez vážnych incidentov. Mestská polícia v Bytči riešila najmä rušenie nočného kľudu a neporiadok v uliciach po oslavách príchodu Nového roku. Za december Mestská polícia zaevidovala 66 udalostí, z toho viacero dopravných priestupkov," píše sa na mestskej stránke na sociálnej sieti.

Toto sa im zapíše do pamäti

Mesto však len s horkosťou spomína na najzávažnejšiu decembrovú udalosť, ktorou bola záchrana života hliadkou mestskej polície. "Na základe telefonickej žiadosti od príslušníka Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča o súčinnosť pri lokalizácií bytu nevládnej osoby a prípadný odchyt psa, sa hliadka okamžite dostavila na uvedenú adresu, kde v spolupráci so štátnou políciou byt otvorili. Po odomknutí bytu príslušník mestskej polície psa odchytil a zabezpečil, pričom lokalizoval aj ležiacu osobu, ku ktorej boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí sa o osobu postarali a previezli ju do nemocnice v Žiline." spresnili v statuse.


Súvisiaci článok
Prekvapujúci nález pri Bytčianskom zámku: Archeológovia objavili vodovodné kohútiky zo 16. storočia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť