Sobota 14. 09. 2024 14:19:19 | Meniny má Ľudomil

Mestská polícia v Žiline ma za sebou prvý víkend roka. Riešili skoro 200 priestupkov

Viac ako týždeň po príchode nového roka mala už aj žilinská mestská polícia čo riešiť. Kľúčový bol hlavne víkend. Počet priestupkov je až trojciferný, pričom príslušníci najväčšie z nich zosumarizovali v statuse na sociálnej sieti. Ani nie sedem dní po príchode roka 2024 sa museli potýkať s vyliatym olejom na vozovke či inými konfliktmi.

Michal Szentivanyi|8. január 2024|14:15:31

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši vlani najčastejšie zasahovala v časti Staré mesto
Čítajte viac >

O vážnosti situácie svedčí aj výsledný počet priestupkov len za prvý víkend, ktorý presiahol tri cifry. Príslušníci sa museli zaoberať napríklad telefonátom, v ktorom bol oznámený vyliaty olej na vozovke, pričom následne hliadka zabezpečila posyp tejto vozovky perlitom, čo je špeciálna látka, ktorá pohlce podobné tekutiny.

Pád cyklistu či konflikt s cudzincami

Ďalší incident sa stal na ulici Spanyola, kde hliadka zistila pád cyklistu a poskytla mu pomoc. Následne bol súčasťou aj doprovod do miesta bydliska. Pozornosť vzbudil aj oznam muža, ktorý mal verbálny konflikt s cudzincami. Ten neskôr dokonca prerástol až do pľuvania a hádzania kameňov. Incident sa nakoniec zaobišiel bez zranení.

„Vzhľadom na celodennú intenzívnu zrážkovú činnosť priebežne kontrolované hladiny vodných tokov na území mesta, zistené zanesenie ochranných mreží nečistotami v potoku Všivák spôsobujúce nebezpečný vzostup hladiny, ktoré bolo hliadkou s pomocou náradia odstránené," doplnila ďalšie udalosti v statuse mestská polícia v Žiline.

Okrem iného prišlo aj na to, že operátor tiesňovej linky 112 telefonicky požiadal o asistenciu pri oživovaní muža v byte u ktorého došlo k zástave srdca, napriek snahe záchranárov sa ho už, žiaľ, oživiť nepodarilo. A to aj napriek tomu, že dozor konajúca hliadka použila populárny a mobilný oživovací systém AED.


Súvisiaci článok
Mestská polícia v Žiline zriadi nadštandardne vyzbrojenú zásahovú jednotku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť