Streda 18. 09. 2024 03:13:32 | Meniny má Eugénia

Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši vlani najčastejšie zasahovala v časti Staré mesto

Najviac priestupkov riešili mestskí policajti v Starom meste. Naopak, žiadne priestupky nezaznamenali v mestských častiach Benice a Vitálišovce. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta. Doplnil, že medzi mestské časti s najmenším počtom zistených priestupkov sa dlhodobo zaraďujú aj Andice a Stošice. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

TASR|26. január 2022|15:53:23

V uplynulom roku zaznamenal náčelník mestskej polície Marián Jančuška 3107 priestupkov, čo je o 43 percent viac ako v predchádzajúcom roku. Príslušníci uložili 1869 blokových pokút v celkovej výške 25.637 eur. Najviac porušení je zapísaných na úseku dopravy. "Počas roka si mestskí policajti v rámci pandemických možností plnili aj preventívne úlohy. Zorganizovali 12 besied, ktorých sa zúčastnilo 399 účastníkov. Besedy zamerali na šikanu, alkohol, drogy či dopravnú výchovu," priblížil Sokolský.

Od marca tohto roku mestskí policajti opätovne zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. "Hliadka pozostávajúca z ôsmich členov z komunity bude dohliadať na poriadok v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej, Vrbickej, v Okoličnom a v ďalších lokalitách," povedal šéf liptovskomikulášskych mestských policajtov.


Súvisiaci článok
Podľa radnice v Liptovskom Mikuláši prijali cestujúci reformu Mestskej autobusovej dopravy pozitívne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť