Utorok 17. 09. 2024 03:46:04 | Meniny má Olympia

Opitému mužovi, ktorý v Stráňavách zabil svojho kamaráta, hrozí 20 rokov za mrežami

V našom minulom článku sme vás informovali, že v sobotu 23. decembra 30-ročný muž pod vplyvom alkoholu trikrát bodol druhého muža. Teraz mu hrozí 20-ročné väzenie.

Radka Kostánová|27. december 2023|19:30:05

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
30-ročný muž pod vplyvom alkoholu trikrát bodol druhého muža. Ten, žiaľ, na mieste zomrel
Čítajte viac >

Bližšie sa téme venovala Televízia JOJ na webe noviny.sk. Podľa dostupných informácií má mať 30-ročný Matej na svedomí vraždu, a preto sa postavil pred žilinského okresného sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či pôjde do vyšetrovacej väzby. Žilinskí policajti na sociálnej sieti informovali, že podľa obvinenia zabil svojho kamaráta Ivana v obci Stráňavy pri hádke, v ktorej vo veľkej miere asistoval alkohol.

„Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie Matejovi H. za obzvlášť závažný zločin vraždy," informoval pre Televíziu JOJ prokurátor Martin Kokles.

Ako ďalej Televízia JOJ uvádza, Ivan bol na návšteve u Mateja a nechcel odísť. Vyvolalo to medzi nimi prudkú hádku a zvrtla sa na fyzickú roztržku, pri ktorej rozbili sklo dverí. Počas incidentu Matejov otec spal vo vedľajšej izbe. Bohužiaľ, Matej mal nakoniec Ivana bodnúť do hrude, chrbta a nohy.

„30-ročný muž pod vplyvom alkoholu 3-krát bodol kuchynským nožom 43-ročného muža, v dôsledku čoho mu spôsobil šok z veľkej straty krvi, na následky ktorých bezprostredne na mieste zomrel," uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Televízia JOJ dodala, že obeťou je muž a ten mal už v minulosti problémy so zákonom. Žilinskí sudca Mateja poslal do vyšetrovacej väzby. „Z obavy jeho úteku a z preventívnych dôvodov," dodal prokurátor pre Televíziu JOJ. Avšak, toto rozhodnutie ešte nie je právoplatné. „Obvinený spolu s obhajkyňou podali sťažnosť," ozrejmil ďalej.

Aj naďalej bude o tomto prípade rozhodovať žilinský krajský súd. Matejovi hrozí až 20 rokov vo väzení.


Súvisiaci článok
V obci Veľké Rovné spílili lipy pri cintoríne. Obyvatelia podali trestné oznámenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť