Piatok 06. 09. 2024 16:03:04 | Meniny má Alica

Najvyťaženejšia cesta popod Strečno by mala byť do konca budúceho roka hotová. Vodiči sa môžu tešiť

Na najvyťaženejšom úseku cesty v Strečne sa ešte začiatkom tohto roka zrútil svah, no premávka je tam obmedzená dodnes. Do konca budúceho roka by mala byť plne opravená. Televízia Markíza o tom informovala na svojom webe tvnoviny.sk.

Radka Kostánová|27. december 2023|11:00:25

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Mladiství z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Sučanoch spoznávali krásy Martina
Čítajte viac >

Svah na najvyťaženejšej ceste v Strečne sa odtrhol ešte vo februári tohto roka a aj v týchto dňoch to na ceste vyzeralo rovnako. Televízia Markíza o tom informovala na svojom webe tvnoviny.sk. Z toho vyplýva, že za desať mesiacov sa práce ani len nezačali a vodiči musia jazdiť úsekom mimoriadne opatrne.

Podľa informácií televízie Markízy je najdôležitejším faktom to, že Správca komunikácie na ceste vyhlásil havarijný stav. Ivan Brečka, riaditeľ IVSC SSC Žilina, sa pre Televíziu Markízu k problematike vyjadril: „Dobre ste to pomenovali, že viac alebo menej havária je na posúdení, pravdepodobne v tomto momente, Úradu pre verejné obstarávanie.“

Nevyhovujúcu situáciu pod Strečnom navyše zaťažujú aj okolité cesty, ktoré majú iného správcu. Napríklad župu.

„Tým, že sa zahlcujú tie štátne cesty a presmerováva sa tá doprava na naše cesty nižšej kategórie, tak tie cesty sa viac opotrebúvajú, a hlavne keď sa tam presmerováva ťažká nákladná doprava,“ hovorí pre Televíziu Markízu Gabriela Tisoňová, riaditeľka odboru dopravy ŽSK.

Termín dokončenia

Brečka pre Televíziu Markízu uviedol, že v priebehu dvoch mesiacov by chcel mať vysúťaženého dodávateľa, tak verí tomu, že v jarných mesiacoch sa začne oprava realizovať. Narátajte si zhruba šesť mesiacov, čiže do zimy budúceho roku by to mohlo byť zrealizované.

Z toho vyplýva, že teda cesta je po zosuve svahu v havarijnom stave, ale kým si správca ciest vnútri organizácie vykomunikuje všetky dokumenty, bude pravdepodobne opravená až po dvoch rokoch.


Súvisiaci článok
Pod Strečnom sa začali práce na odstraňovaní tretieho jazdného pruhu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť