Nedeľa 15. 09. 2024 09:52:58 | Meniny má Jolana

Mladiství z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Sučanoch spoznávali krásy Martina

Pedagógovia z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých v Sučanoch zobrali odsúdených na výlet do Martina, kde mali príležitosť obdivovať a spoznávať krásy tohto mesta.

Juliana Krčulová|26. december 2023|12:30:28

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Primátor Liptovského Mikuláš obdaroval pred Vianocami opustených psíkov. Počas zimy sa nebudú triasť
Čítajte viac >

Hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, informovala, že odsúdení si užili prehliadku mesta Martin spojenú aj s výkladom o jeho histórii. „Spestrením opustenia ústavu bola návšteva vianočných trhov, kde si chladnejšie počasie spríjemnili teplým nealkoholickým vianočným punčom. Okrem návštevy historických pamätihodností mali odsúdení možnosť pozrieť si výstavu fotoklubu Karola Plicku, kde obdivovali množstvo veľkoformátových fotografií,“ priblížila hovorkyňa.

Ďalej uviedla, že mladiství odsúdení navštívili aj Národný cintorín, ktorého objektovú skladbu tvoria prevažne náhrobky a náhrobníky osobností slovenských dejín s nezanedbateľnou umeleckou hodnotou. Odsúdení sa podľa jej slov zhodli na tom, že čas strávený mimo ústav im ubehol veľmi rýchlo.

„Prekvapenie plné emócií v podobe „ vychádzky“ zanechalo v odsúdených nielen pekný zážitok, ale dozvedeli sa aj mnoho nového,“ dodala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská.

2a1016e7-8f13-45fd-b18a-fddd5ca1cf9c.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
7 darčekov do 5 eur, ktoré zoženiete aj na poslednú chvíľu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť