Piatok 08. 11. 2024 15:26:07 | Meniny má Bohumír

Zahrejte sa vegánskou frankfurtskou polievkou

Radi skúšate v kuchyni nové recepty? Ak preferujete vegánsku stravu, alebo aspoň občas máte chuť prestriedať mäso skvelou rastlinnou alternatívou, tento recept si obľúbite. Hustá polievka dobre padne práve počas chladných zimných dní, keďže výborne zasýti a zároveň zahreje. Vyskúšajte túto špecialitu – vegánsku polievku na frankfurtský spôsob.

Inzercia |22. december 2023|14:00:00

Zdroj: Ryba Žilina

Súvisiaci článok
Žilinský výrobca tresky má novú verziu, ktorá sadne aktívnym ľuďom a športovcom
Čítajte viac >

Čo potrebujete?

  • 5 ks väčších zemiakov
  • balenie vegánskej špeciality od PRETO Radoma - Vegan s papričkami jalapeňos a príchuťou čedar
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100 ml rastlinnej smotany
  • petržlenová vňať
  • 2PL hladkej múky
  • 2 čl mletej papriky
  • soľ, korenie, olej

Ako na to?

Vo väčšom hrnci si na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme, aby sa cesnak krásne rozvoňal. Následne pridáme mletú červenú papriku, hladkú múku a krátko opečieme. Do hrnca pridáme na kolieska nakrájanú vegánsku špecialitu od PRETO Radoma, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Premiešame a pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Varíme spolu, pokiaľ nebudú zemiaky mäkké. Na koniec zjemníme smotanou a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme podávať.

Ochutnajte originálne rastlinné novinky nielen pre vegánov

Značka PRETO Radoma je v segmente čisto vegánskych produktov doma čoraz viac. Žilinskému výrobcovi sa najnovšie podarilo nadviazať spoluprácu s absolútnou svetovou špičkou medzi producentmi potravín na čisto rastlinnej báze - značkou Violife. Z tohto spojenia vzišli tento rok dve novinky s unikátnou chuťou, aké doteraz na pultoch potravín na Slovensku chýbali.

do clanku.JPG Zdroj: Ryba Žilina

Prvou z nich je práve špecialita na rýchlu tepelnú úpravu - Vegan s papričkami jalapeňos a príchuťou čedar. Výrobok na základe hrachovej bielkoviny je obohatený o kúsky rastlinnej alternatívy syra s príchuťou čedaru a jalapeňos papričiek, vďaka čomu je jemne pikantný. Ešte lepšie ako uvarený chutí pripravený na grile alebo panvičke – povrch sa stane chrumkavý a Violife čedar sa vnútri jemne roztopí. Druhou novinkou je Vegan šalát s príchuťou gouda. Základom tohto unikátneho lahôdkového šalátu je známa receptúra obľúbeného Vegan šalátu PRETO Radoma, ktorá bola po novom doplnená o kúsky Violife s príchuťou gouda. Pri vývoji receptúry obidvoch 100 % rastlinných špecialít dbali v Žiline o to, aby si dokázali svojou chuťou získať nielen vegánov, ale aj ostatných, ktorí chcú vyskúšať alternatívu ku klasickým výrobkom párkov či lahôdkových šalátov.

Za prípravu receptu aj dodané fotografie ďakujeme foodblogerke Ivke. Viac chutných, čisto vegánskych nápadov nájdete na jej stránke Ivka_veggierecipes.

Článok vznikol v spolupráci s Ryba Žilina.


Súvisiaci článok
Žilinská treska dala tú pravú chuť letným festivalom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť