Štvrtok 19. 09. 2024 13:54:13 | Meniny má Konštantín

Obchodníkov s liekmi konečne chytili. Z takého množstva si mohli vyrobiť pol tony pervitínu

Žilinská okresná sudkyňa rozhodovala o osude štyroch členov medzinárodnej organizovanej skupiny, ktorá vo veľkom obchodovala s liekmi. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk.

Radka Kostánová|17. december 2023|09:30:39

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Filip z Oščadnice týral svoju ex-partnerku. Na prokuratúre uzavrel dohodu o vine a treste, no sudca ju neakceptoval
Čítajte viac >

Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk priniesla informáciu, že sudkyňa na okresnom súde v Žiline rozhodovala o osude štyroch členov medzinárodnej organizovanej skupiny. Tá vo veľkom obchodovala s liekmi.

Traja členovia skupiny boli už vo vyšetrovacej väzbe, kam ich poslal sudca zo Žiliny ešte v marci tohto roku. Patrí medzi nich aj jedna žena. Podľa informácií televízie JOJ sa v období necelých dvoch rokov podieľala táto skupina na minimálne 14 transportoch, v ktorých previezli viac ako 18 miliónov tabletiek. Znalci tvrdia, že sa dá z takéhoto množstva liekov vyrobiť viac ako pol tony pervitínu.

„Lieky boli nakupované s obsahom efedrínu a pseudoefedrínu. Vyrábali ich v Rumunsku, cez územie Slovenska boli prevážané do Poľska a predávané ďalším odberateľom,“ informoval pre TV JOJ Jozef Kováčik.

TV JOJ ďalej dodala, že štyria páchatelia sa dohodli s prokurátorom na výškach ich trestov. U troch z nich pri schvaľovaní nebol žiaden problém.

„Boli trestne stíhaní za zločin neoprávneného zachádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami,“ priblížil pre TV JOJ prokurátor. Dvaja zo skupiny dostali len trojročnú podmienku, ale tretí z nich zostáva za mrežami. „Odpyká si trest vo výmere troch rokov a šiestich mesiacov,“ uviedol pre TV JOJ Kováčik.

Televízia JOJ vo svojej reportáži podotkla, že hlavou slovenskej časti medzinárodnej organizovanej skupiny mal byť Ján, ktorému hrozí až 20 rokov väzenia. Muž odmietol dohodu o vine a treste, nepozdával sa mu ani návrh prokurátora, ktorý mu ponúkol iba 12 rokov za mrežami. „Počkám si na možné schválenie novely trestného zákona, lebo môžem dostať nižší trest,“ povedal Ján priamo v súdnej sieni.


Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje: Pri preprave vianočného stromčeka sa musia zachovať predpisy a pravidlá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť