Štvrtok 19. 09. 2024 13:21:12 | Meniny má Konštantín

Filip z Oščadnice týral svoju ex-partnerku. Na prokuratúre uzavrel dohodu o vine a treste, no sudca ju neakceptoval

Filip z Oščadnice, ktorý má 29 rokov, si vypočul rozsudok za týranie svojej ex-partnerky. Mladík uzavrel na prokuratúre dohodu o vine a treste, pričom mu mal byť uložený trest odňatia slobody na 7 rokov a 4 mesiace. Sudca však nebol s dohodou spokojný a považoval trest za príliš nízky.

Juliana Krčulová|14. december 2023|08:00:19

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Rodine v Rajci zhorel počas víkendu dom. Pomôcť im môžete aj vy príspevkom na účet
Čítajte viac >

Filip z Oščadnice týral svoju ex-partnerku. Na prokuratúre uzavrel dohodu o vine a treste, no sudca ju neakceptoval, pretože považoval trest za príliš nízky. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk.

„Opakovane mal týrať fyzicky aj psychicky svoju priateľku, pod vplyvom drog, obaja sú užívateľmi pervitínu,“ uviedol pre TV JOJ čadčiansky sudca, Michal Mravec.

Podľa informácií TV JOJ mal Filip svojej vtedajšej družke vulgárne nadávať, ponižovať ju a vyhrážať sa jej, že ju zabije. Taktiež ju často bil päsťami, kopal do nej a mal ju aj škrtiť. Televízia JOJ ďalej informuje, že Filip svojej družke dokonca zlomil nohu a dvakrát tú istú ruku.

„Uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorkou okresnej prokuratúry, ktorá bola podaná na súd. Po preskúmaní túto nepovažoval za spravodlivú,“ priblížil pre TV JOJ Michal Mravec. Sudca to podľa dostupných informácií odôvodnil jeho kriminálnou minulosťou s pestrým registrom trestov.

„Bola tam opakovaná násilná trestná činnosť, sexuálne zneužívanie, už tam raz bolo týranie blízkej a zverenej osoby, nebezpečné vyhrážanie a výtržníctvo,“ uviedol pre televíziu čadčiansky sudca.

Televízia JOJ vo svojej reportáži podotkla, že prokurátor a obvinený Filip z Oščadnice priamo v súdnej sieni uzavreli novú dohodu, ktorú už sudca pokladal za spravodlivú.„Súd túto dohodu schválil, vyhlásil rozsudok, ktorým uložil obvinenému trest odňatia slobody na 8 rokov a 6 mesiacov so stredným stupňom stráženia,“ zdôvodnil Mravec pre TV JOJ.


Súvisiaci článok
19-ročný chodec podľahol zraneniam po zrážke s nákladným vozidlom. Vodič z miesta nehody ušiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť