Nedeľa 19. 05. 2024 09:25:07 | Meniny má Gertrúda

Výborný úspech žiakov z Hotelovej akadémie v Žiline. Zo súťaží si odnášajú mnoho ocenení

Hotelová akadémia v Žiline sa v minulom školskom roku úspešne zapojila do projektu „Talentovaná mládež“. Vďaka tomu mohli zamestnanci školy aktívnejšie pracovať s nadanými a talentovanými žiakmi.

Radka Kostánová|9. december 2023|10:15:16

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Najlepšie capuccino na baristickej súťaži v Prievidzi pripravila Eliška Bytčánková zo SOŠ obchodu a služieb Čadca
Čítajte viac >

Zástupcovia Žilinského Samosprávneho Kraja sa na sociálnej sieti podelili o výborný úspech žiakov z Hotelovej akadémie v Žiline. Určite už viete, že účasť na odborných súťažiach prehlbuje a rozširuje zručnosti žiakov a taktiež podporuje záujem o zvolenú profesiu. Súťažiaci získavajú nové skúsenosti a poznatky, ktoré následne odovzdávajú aj svojim spolužiakom.

Tieto odborné vedomosti a zručnosti žiaci preukázali najmä vo finále súťaže Gastro Junior Skills. V konkurencii 16 škôl najlepšie obstál Ondrej Kulíšek, ktorý získal prvenstvo a postúpil na Majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v poľskom meste Gdaňsk. Išlo o kategóriu kuchár pri príprave moderného inovatívneho pokrmu.

407904632_679443427657302_5933906668614954501_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

„Krásne 2. miesto v odbore cukrár obsadili žiačky Alexandra Dubravková a Karin Hauerová. Následne sa naše mladé cukrárky zúčastnili súťaže organizovanej Žilinskou diecézou, ktorá bola zameraná na prípravu katedrálnych cukrárskych výrobkov. Ďalšie naše mladé talenty sa prejavili v súťaži Winter Cup v Piešťanoch - v kategóriách Slovak Barista Cup, Junior Tea tender, Mladý somelier a Junior Chocolatier, kde naši žiaci taktiež získali popredné umiestnenia,“ doplnili zástupcovia ďalej.

408842605_679443424323969_5438572320794996900_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Dodávajú tiež, že okrem týchto ocenení sa žiaci z Hotelovej akadémie v Žiline zapojili aj do 6. ročníka súťaže Metro – kuchársky päťboj, ktorá sa konala počas výstavy Danubius Gastro v Bratislave. Päťčlenné družstvo zo školy si v náročných podmienkach vybojovalo zaslúžené 1. miesto.

Gratulujeme a želáme veľa úspechov do budúcnosti!


Súvisiaci článok
Študentka z Ružomberka si doniesla skvelé ocenenie z cukrárskej súťaže. Torta s karamelizovanými jablkami bola vynikajúca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť