Zástupcovia Žilinského Samosprávneho Kraja sa na sociálnej sieti podelili o výborný úspech žiakov z Hotelovej akadémie v Žiline. Určite už viete, že účasť na odborných súťažiach prehlbuje a rozširuje zručnosti žiakov a taktiež podporuje záujem o zvolenú profesiu. Súťažiaci získavajú nové skúsenosti a poznatky, ktoré následne odovzdávajú aj svojim spolužiakom.
Tieto odborné vedomosti a zručnosti žiaci preukázali najmä vo finále súťaže Gastro Junior Skills. V konkurencii 16 škôl najlepšie obstál Ondrej Kulíšek, ktorý získal prvenstvo a postúpil na Majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v poľskom meste Gdaňsk. Išlo o kategóriu kuchár pri príprave moderného inovatívneho pokrmu.
Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj
„Krásne 2. miesto v odbore cukrár obsadili žiačky Alexandra Dubravková a Karin Hauerová. Následne sa naše mladé cukrárky zúčastnili súťaže organizovanej Žilinskou diecézou, ktorá bola zameraná na prípravu katedrálnych cukrárskych výrobkov. Ďalšie naše mladé talenty sa prejavili v súťaži Winter Cup v Piešťanoch - v kategóriách Slovak Barista Cup, Junior Tea tender, Mladý somelier a Junior Chocolatier, kde naši žiaci taktiež získali popredné umiestnenia,“ doplnili zástupcovia ďalej.
Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj
Dodávajú tiež, že okrem týchto ocenení sa žiaci z Hotelovej akadémie v Žiline zapojili aj do 6. ročníka súťaže Metro – kuchársky päťboj, ktorá sa konala počas výstavy Danubius Gastro v Bratislave. Päťčlenné družstvo zo školy si v náročných podmienkach vybojovalo zaslúžené 1. miesto.
Gratulujeme a želáme veľa úspechov do budúcnosti!
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť