Streda 18. 09. 2024 03:11:48 | Meniny má Eugénia

Bytčianski mestskí policajti zachraňovali nevládnu osobu v zamknutom byte. Za november riešili až 51 udalostí

Hliadka Mestskej polície Bytča zachraňovala osobu, ktorá bola v bezvedomí v uzavretom byte. V novembri sa bytčianski mestskí policajti zaoberali celkovo 51 prípadmi.

Juliana Krčulová|4. december 2023|19:00:14

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Terchovskí policajti vypátrali zlodejov aj ukradnutý bicykel v hodnote 7 000 eur
Čítajte viac >

Bytčianski mestskí policajti sa v novembri zaoberali celkovo 51 prípadmi. Medzi inými zachraňovali aj nevládnu osobu v zamknutom byte. Informovali o tom zástupcovia bytčianskej radnice na sociálnej sieti.

„Na základe podnetu od syna, ktorému matka nereagovala na telefonáty, hliadka okamžite vyrazila na dotknutú adresu. Cez okno spozorovali menovanú, ako leží na zemi. Nakoľko hrozilo ohrozenie života a zdravia menovanej, boli so súhlasom oznamovateľa a po komunikácii aj so súhlasom menovanej, vchodové dvere násilne otvorené. Keďže sa osoba nemohla pohnúť a bolo podozrenie na zlomenú nohu, na miesto bola hliadkou okamžite privolaná RZP,“ priblížili zástupcovia bytčianskej radnice vo svojom príspevku.

Ďalej informovali, že na základe telefonického oznámenia od operátora 112, ktorý požadoval záchranku pre opitého človeka, zasahovala nočná hliadka na miestnej ubytovni. Keď hliadka mestskej polície dorazila na miesto, prebudila opitého človeka a overila si jeho identitu. „Osoba s hliadkou MsP komunikovala a uviedla, že lekárske ošetrenie nepotrebuje. Následne bolo spolubývajúcim hliadkou MsP doporučené, aby osobu sledovali. O zistených skutočnostiach bol vyrozumený operačný pracovník 112,“ doplnili zástupcovia mesta.

Hliadke mestskej polície bolo taktiež nahlásené, že na bytovom stavenisku v Bytči sa osobe podarilo chytiť voľne behajúceho psa. Hliadka skontrolovala, či pes má čip, no zistila, že číslo čipu nebolo zaregistrované v centrálnej evidencii veterinárnych lekárov. To potvrdil aj veterinárny lekár v Bytči. Hliadka mestskej polície preto odviezla psa do útulku Korňa.

407412834_673060038146196_5749554033175781302_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Bytča

„Príslušníci mestskej polície prebrali oznam od občianky mesta ohľadom pohybujúcich sa diviakov po sídlisku v nočných hodinách. Oznamovateľka žiadala od mestskej polície, aby situáciu riešila, a to odplašením tejto zvery. O tejto skutočnosti bol ihneď vyrozumený aj predseda poľovného združenia, ktorý prisľúbil pomoc v riešení situácie,“ doplnili zástupcovia bytčianskej radnice s tým, že celý ovocný sad, kde sa diviaci nachádzali, monitorujú poľovníci, a v prípade ich spozorovania, bude pomocou psov zver zahnaná.


Súvisiaci článok
Polícia varuje pred šíriacimi sa podvodnými SMS. Ide o cielený pokus zaútočiť na emócie potenciálnej obete
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť