Streda 18. 09. 2024 22:50:02 | Meniny má Eugénia

Terchovskí policajti vypátrali zlodejov aj ukradnutý bicykel v hodnote 7 000 eur

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, informuje, že policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Terchová na základe získaných dôkazov stotožnili dvoch mužov podozrivých z majetkovej trestnej činnosti.

Radka Kostánová|4. december 2023|09:30:15

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Polícia varuje pred šíriacimi sa podvodnými SMS. Ide o cielený pokus zaútočiť na emócie potenciálnej obete
Čítajte viac >

Terchovským policajtom sa podarilo vypátrať dvoch zlodejov, ktorí sú obvinení z majetkovej trestnej činnosti. Ako približuje Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, poverený príslušník Policajného zboru obvinil 47-ročného muža zo Žiliny z prečinu krádeže.

„Obvinený muž mal ešte koncom mesiaca august tohto roku v obci Terchová z neuzamknutého motorového vozidla odcudziť čiernu taštičku s finančnou hotovosťou, dokladmi, s kľúčmi a osobnými vecami. Následne mal prejsť k ďalšiemu neuzamknutému osobnému motorovému vozidlu a odcudziť mobilný telefón. Krádežou vecí spôsobil celkovú škodu vo výške 1 800 €,“ doplnila.

Ďalší zlodej bol 30-ročný muž z okresu Žilina, ktorý je taktiež obvinený z prečinu krádeže. Tento muž mal v piatok 22. septembra prísť do areálu základnej školy v obci Varín a následne odcudziť zo stojana na bicykle elektrickú kolobežku a odísť na neznáme miesto. Krádežou elektrickej kolobežky spôsobil celkovú škodu vo výške 357, 50 €.

Kremeňová ďalej približuje, že ďalšie okolnosti v obidvoch prípadoch sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Obvinení sú zároveň stíhaní na slobode.

Hovorkyňa dodala, že sa vypátral aj ukradnutý bicykel v hodnote 7 000 eur. Policajti z Terchovej v spolupráci s policajtmi z odboru kriminálnej polície v Prievidzi a Obvodného oddelenia Policajného zboru Nitrianske Pravno na základe získaných informácií a výbornej spolupráce vypátrali špeciálne vyrobený bicykel, ktorý bol odcudzený v obci Terchová ešte v roku 2022. Tento bicykel bol zaistený a po vykonaní potrebných procesných úkonov bude vrátený majiteľovi.


Súvisiaci článok
Vodičský preukaz nepredložil, lebo ho nemal. Opitý nafúkal aj so zákazom šoférovania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť