Piatok 17. 05. 2024 06:41:13 | Meniny má Gizela, Aneta

Radka v meste: Zakázaný vzťah sudkyne a zločinca vo vás prebudí túžbu po dobrodružstve (RECENZIA)

Spisovateľka Sara Mia Velinská sa preslávila svojím románom Prokurátor a ja. Ak ste si ho obľúbili a hlavné postavy si vás získali, pohltí vás aj jej horúca novinka Boss a ja. Príbeh nabitý vášňou, príťažlivosťou a zakázaným ovocím.

Radka Kostánová|3. december 2023|18:00:29

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Radka v meste: Vášnivý Diablo vám pomotá hlavu a nedovolí zaspať, jeho turbulentný život rozhodí váš stereotyp (RECENZIA)
Čítajte viac >

Najnovší román z pera spisovateľky Velinskej môže čitateľa na prvý pohľad odstrašiť rozsahom. Takmer 600-stranová kniha je však od začiatku nabitá vzrušením, akciou a ani na malý moment ju nebudete chcieť pustiť z rúk.

Autorka vyštudovala právnickú fakultu na Univerzite Komenského v Bratislave, preto sa určite poteší aj náročnejší čitateľ. Sara píše inteligentne, s humorom, no zároveň sa kniha ľahko číta a výrazy sa neopakujú. Vo svojom románe odhaľuje temné praktiky slovenskej justície a kriminálneho prostredia.

Pokiaľ poznáte jej román Prokurátor a ja, s ktorým debutovala, knihu Boss a ja si zamilujete. Opäť sa stretnete s Marcelom Havranom, neľútostným vodcom podsvetia. Na druhej strane tu však bude jemná a nežná Izabela, ktorá žije pekný, ale osamelý život.

Dej sa zaoberá klasickým vzťahom láska a nenávisť, pretože obaja hlavní hrdinovia vedia, že by spolu nemali byť, no napriek tomu sú k sebe priťahovaní ako magnety. Naozaj dokážu vybudovať úprimný a čistý vzťah sudkyňa a obávaný zločinec?

401488239_255187073866719_7351691332795091949_n.jpg Zdroj: Instagram/moderne_romany

Príbeh je písaný z oboch pohľadov, vďaka čomu sa čitateľ vie hlbšie ponoriť do pocitov Izabely aj Marcela. Počas čítania si každý uvedomí, na čom v živote najviac záleží. Sú to naozaj vždy peniaze, za ktorými sa tak naháňame, alebo niečo iné? Nehmatateľné? Hlavná hrdinka Izabela predstavuje mladú sudkyňu, ktorá sa po nešťastnej udalosti venuje svojej kariére a nedovolí, aby ju niekto alebo niečo zničilo. Ako sme už spomínali, žije pekný, ale osamelý život.

Na druhej strane bude čitateľ objavovať tajomného Marcela, ktorý je inteligentný, ale chladnokrvný a právoplatne odsúdený zločinec. Po skončení svojho trestu je podmienečne prepustený na slobodu a musí vyriešiť jednu závažnú vec. Osud a budúcnosť svojho malého syna.

Príbeh sa zamotáva v tom momente, kedy sa práve na Izabelinom pracovnom stole ocitne jeho žiadosť o zverenie maloletého syna do opatery. Uverí mu krehká a jemná žena, že sa naozaj zmenil a rozhodol sa urobiť hrubú čiaru za doterajším životom? Dokáže sa pritom nezamilovať?

Dej má všetko, čo musí chytľavá kniha mať. Skvelé monológy, ironické a vtipné poznámky, hmatateľnú chémiu medzi hlavnými postavami, drsné prostredie mafie a odvrátenú stranu súdnictva, chyby v životoch, ktoré robí každý, vášeň pre život, ťažké skúšky životom, horkú pravdu a možnosti odpustenia, ktoré existujú len vtedy, ak im naozaj veríme.

Autorka vie realisticky vzbudiť tie správne emócie a do deju sa častokrát zapojí aj sám čitateľ. Pri čítaní bude uvažovať, ako by to vyriešil on, čo je správne, čo nie, prečo to hlavné postavy nevidia, alebo prečo sa správajú iracionálne.

Sviežou robí knihu aj striedanie romantických situácií, ktoré sa odohrávajú v dome Izabely a Havrana, s drsnými konfliktami v Marcelovom podniku, či na zakázanom území. Charaktery postáv sa počas celého príbehu vyvíjajú, nerobia opakované chyby z minulosti a môžeme si od nich zobrať ponaučenie o tom, že najviac záleží na láske, nech je v akejkoľvek podobe.

Román má na internetových stránkach hodnotenie 5/5, a to právom. Ponúkne čitateľovi maximálny zážitok, aký z knihy môže mať.

397526146_720317383297639_355739374489911630_n.jpg Zdroj: Instagram/moderne_romany


Súvisiaci článok
Recenzia: Knižnú trilógiu Nekompromisní uzatvoril posledný diel, vďaka ktorému zostanú čitatelia v napätí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť