Štvrtok 09. 05. 2024 17:44:17 | Meniny má Roland

Kostol na Kysuciach zasvietil na červeno. Celý svet sa spojil v modlitbe

Dnes, 22. novembra, sa rôzne chrámy a monumenty rozsvietili na červeno. Celý svet sa spojil v modlitbe, aby podporil diskriminovaných kresťanov.

Radka Kostánová|22. november 2023|19:45:24

Zdroj: Facebook/Obec Vysoká nad Kysucou

Súvisiaci článok
Prvý Betlehem sa rozsvietil na Orave. Už čoskoro ho budú nasledovať aj mnohé ďalšie
Čítajte viac >

Práve dnes, 22. novembra, si pripomíname Červenú stredu. Červená predstavuje symbol mučeníctva a upozorňuje na prenasledovanie a diskrimináciu kresťanov. Ako informuje Tlačová agentúra Slovenskej republiky, dnes večer sa viaceré budovy naprieč Slovenskom rozsvietia na červeno. Stane sa tak pri príležitosti celosvetovej akcie, ktorej cieľom je poukázať na závažné porušovanie náboženskej slobody vo svete.

Podľa dostupných informácií anglická iniciatíva #RedWeek, z ktorej vznikla slovenská Červená streda, má svoj pôvod v Brazílii. V roku 2015 tamojšia kancelária ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi osvetlila sochu Krista Vykupiteľa v Rio de Janeiro červenou farbou, aby tak symbolicky poukázala na prenasledovanie kresťanov v Iraku. Talianska kancelária ACN v apríli nasledujúceho roka nechala podobným spôsobom osvetliť Fontánu di Trevi v Ríme.

Obec Vysoká nad Kysucou na svojom Facebookovom profile informuje, že sa k tejto iniciatívne pridala aj ich farnosť.

„Vďaka nedávnej inštalácii moderného RGB osvetlenia sa na červeno rozžiaril farský kostol sv. Matúša. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o súčasnom prenasledovaní kresťanov, ktoré sa odohráva vo veľmi veľkej miere v rôznych častiach sveta,“ doplnili zástupcovia obce na Facebooku.


Súvisiaci článok
Na Kysuciach úradoval zlodej. Z kostola ukradol milodary
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť