Sobota 07. 09. 2024 20:12:42 | Meniny má Marianna

Pomôžte zachrániť hrad Sklabiňa. V sobotu sa uskutoční dobrovoľnícka brigáda

Už v sobotu 25. novembra môžete prísť podať pomocnú ruku dobrovoľníkom z hradu Sklabiňa, ktorí budú odstraňovať následky po nedávnom požiari.

Juliana Krčulová|23. november 2023|12:01:59

Zdroj: Facebook/Hrad Sklabiňa

Súvisiaci článok
Dobrovoľníci z hradu Sklabiňa prosia o pomoc s obnovou zničeného múzea po nedávnom požiari
Čítajte viac >

V sobotu 25. novembra o 10:00 hodine začne dobrovoľnícka brigáda v areáli hradu Sklabiňa.

POŽIAR V AREÁLI HRADU SKLABIŇA 5. NOVEMBRA:

V nedeľu, 5. novembra, krátko po pol deviatej večer, ohlásil správca hradu Sklabiňa, Michal Svateník, požiar na hrade v katastri obce Sklabinský Podzámok.

Na mieste udalosti zasahovali štyria hasiči z Hasičskej stanice v Martine s tromi kusmi techniky a 15 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Sučany, Sklabiňa, Turany a Martin-Priekopa s piatimi kusmi techniky. Médiá o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá obytná časť povaly budovy, v ktorej je umiestnené múzeum. Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať krátko po 22:30 hod. a zabrániť jeho ďalšiemu šíreniu. Po rozobratí strešných konštrukcií bol požiar krátko pred jednou hodinou po polnoci zlikvidovaný,“ priblížila hovorkyňa s tým, že privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru zistil, že príčinou požiaru bola technická porucha na dymovode z piecky na tuhé palivo.

Výška škody bola podľa dostupných informácií odhadnutá na 60 000 eur, uchránené hodnoty sú 500 000 eur.


Súvisiaci článok
Príčinou požiaru na hrade Sklabiňa bola technická porucha na dymovode z piecky na tuhé palivo. Výška škody je odhadnutá na 60-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť