Streda 18. 09. 2024 04:29:45 | Meniny má Eugénia

Žilinská nemocnica si v piatok pripomenula Svetový deň predčasne narodených detí. S pomocou modernej medicíny to zvládnu aj tie najkrehkejšie bábätká

Piatok 17. november bol už tradične venovaný tým najkrehkejším bojovníkov, ktorí sa na svet vypýtali alebo museli prísť o niečo skôr, ako bolo v pláne. Predčasne narodené detičky sú bábätká narodené pred 37. týždňom tehotnosti. Zo žilinskej nemocnice o tom informovala hovorkyňa Lenka Záteková.

Radka Kostánová|19. november 2023|09:59:46

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Od januára sa v žilinskej pôrodnici narodilo 107 predčasniatok. Najmenšie nevážilo ani kilo
Čítajte viac >

Žilinská nemocnica si v piatok pripomínala Svetový deň predčasne narodených detičiek. Ako informuje hovorkyňa nemocnice, Lenka Záteková, na Facebooku, od začiatku roka sa ich narodilo 107 a z toho 17 párov dvojičiek.

„Osudovo sú tam samé sedemnástky a to je znamenie, že i keď majú naši malí bojovníci o niečo náročnejšiu cestu, s podporou modernej medicíny, láskavej starostlivosti personálu a nekonečnej energie a obetavosti svojich rodičov to určite zvládnu,“ doplnila.

V novembri žilinská pôrodnica privítala nádherné páry dvojičiek, ktoré síce prišli na svet predčasne, no krásne sa im darí. Už 2. novembra 2023 to boli v 35. týždni tehotnosti narodené jednovaječné sestričky Ivanka a Sofinka. Staršia Ivanka sa dostala na svet o 12:51 hodine s mierami 2 180 g a 44 cm a mladšia Sofinka o 12:53 hodine s mierami 1 880 g a 43 cm. Výnimočná náhoda zariadila, že ďalšie jednovaječné dievčatá, Tamarka a Rebeka, prišli na svet aj v stredu 15. novembra. Narodili sa rovnako v 35. týždni tehotnosti. Tamarka vykukla prvá už o 9:15 hodine s mierami 2 110 g a 44 cm a o minútku neskôr o 9:16 hodine tu bola tiež Rebeka s mierami 2 270 g a 44 cm.

Zamestnanci z novorodeneckého oddelenia a oddelenia gynekológie a pôrodníctva sa pripájajú k pomyselnej purpurovej reťazi, ktorá sa šíri celým svetom. Všetkým rodičom a deťom prajú čo najviac zdravia a sily.


Súvisiaci článok
Október v žilinskej nemocnici priniesol 104 rozkošných bábätiek. Po prvýkrát však žiadne dvojičky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť