Pondelok 16. 09. 2024 18:09:02 | Meniny má Ľudmila

Zlodej z Čadce kradol na cintoríne už piatykrát. Za krádež na tomto mieste hrozí páchateľovi až 10 rokov väzenia

Mladý muž z Čadce kradol na cintoríne už päťkrát. Podľa informácií televízie JOJ dané peniaze, ktoré odcudzil, síce vrátil, no viny ho nezbavili.

Radka Kostánová|18. november 2023|14:00:20

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Za prechovávanie drog bol už dvakrát odsúdený. Martinovi z Podvysokej hrozila strata slobody až na 15 rokov
Čítajte viac >

Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk priblížila, že 26-ročný mladík kradol na cintoríne v Čadci už päťkrát. Tento muž si vyhliadol predajný pult, na ktorom boli sviečky. Ľudia si ich tu mohli voľne vziať a zaplatiť tak, že hodia mince do pokladničky.

Okoloidúca pani sa pre Televíziu JOJ vyjadrila, že ľudia sú všelijakí a nájdu sa aj takí, pre ktorých je toto lákavé. Pre 26-ročného muža to bolo taktiež lákavé, pretože neodolal pokušeniu a opakovane sa na čadčiansky cintorín vracal.

„Bolo konštatované, že obžalovaný je osoba, ktorá má výrazné sklony k páchaniu trestnej činnosti," vysvetľoval sudca pre Televíziu JOJ. „Za pomoci akumulátorovej vŕtačky odvŕtal visiaci zámok na uvedenom predajnom pulte a náslene z priestoru zásobníka na mince odcudzil finančnú hotovosť," doplnil.

Dobrou správou je, že mladík sa v súdnej sieni priznal. Potvrdil, že v nočných hodinách navštevoval cintorín a bral, čo mu nepatrilo. Televízia JOJ ďalej uvádza, že v čase, kedy kradol naposledy, mal už udelenú podmienku za inú krádež v meste Nitra.

„Obvinený sa už opakovane dopustil majetkovej trestnej činnosti a je zrejmé, že predchádzajúce odsúdenia ho neovplyvnili natoľko, aby si uvedomil, že je povinný, podobne ako ostatní občania tejto republiky, viesť riadny život,“ reagoval sudca pre Televíziu JOJ.

Mladíkova obhajkyňa žiadala pre neho len monitorovací náramok, no to sudca okamžite vylúčil. Trest domáceho väzenia by v tejto situácii nemal žiadny význam. Podľa informácií, za krádež na pietnom mieste hrozí páchateľovi 3 až 10 rokov väzenia. Jeho sudca mu nadelil 2 roky straty slobody, no rozsudok zatiaľ právoplatný nie je.


Súvisiaci článok
Žilinská radnica sa pripravuje na zimnú údržbu ciest a chodníkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť