Streda 18. 09. 2024 04:30:01 | Meniny má Eugénia

Mesto Čadca predalo bytovku aj s nájomníkmi. Mnohé rodiny tak prídu o domov

Mesto Čadca predalo bytovku aj s nájomníkmi. Z toho dôvodu prídu mnohé rómske rodiny na Kysuciach o strechu nad hlavou a svoj domov. Informovala o tom televízia TA3 na oficiálnom webe.

Radka Kostánová|8. november 2023|08:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Čadca

Súvisiaci článok
Na Horelici sa buduje cyklochodník. Vodiči, zvýšte opatrnosť!
Čítajte viac >

Na Kysuciach predali bytovku aj s nájomníkmi. Z toho dôvodu prídu mnohé rómske rodiny v meste Čadca o strechu nad hlavou a svoj domov. Informovala o tom televízia TA3 na oficiálnom webe s tým, že nový majiteľ bytovky im dal ultimátum, aby sa čo najskôr vysťahovali.

„Približne 50 ľudí žije v bytovke v centre Čadce v obave, že sa zo dňa na deň ocitnú na ulici. Mesto predalo byt pred dvoma rokmi a teraz im správca oznámil, že sa majú čo najskôr odsťahovať,“ informuje o tom televízia TA3 na oficiálnom webe.

„Nový majiteľ tu bol v sobotu, že do 14 dní sa máme odsťahovať, lebo prídu a vypália nás,“ opísal svoje dojmy pre televíziu TA3 Pavol Baláž. Mária Balážová dodáva, že vyhrážky o podpálení počula aj ona, videla na nich, že sú pod vplyvom alkoholu. Na mieste bola prítomná aj hliadka štátnej polície.

Televízia TA3 vo svojej reportáži ďalej uviedla, že správca bytovky akékoľvek nevhodné správanie či vyhrážky odmieta. Hliadku polície si v tomto prípade podľa dostupných informácií vyžiadal práve správca bytovky.

Krajská policajná hovorkyňa, Zuzana Šefčíková, v reportáži TA3 potvrdila, že hliadka polície dohliadala na verejný poriadok a do kompetencií zástupcu nijakým spôsobom nezasahovala.

„Vôbec ich odtiaľ nikto nevyháňal, chceme s nimi ústretovo jednať, len v rámci ich bezpečnosti, pretože tá budova je staticky zlá,“ vyjadril sa Michal Urban, správca bytového domu v Čadci, pre televíziu TA3.

Nový majiteľ bytovky už obyvateľom zrušil nájomné zmluvy aj trvalý pobyt. Mesto Čadca sa cíti len v úlohe mediátora a trvá na tom, aby im náhradné ubytovanie zabezpečil súčasný vlastník. Ak sa však rómske rodiny ocitnú na ulici, radnica bude musieť zasiahnuť, no voľné mestské byty aktuálne nie sú k dispozícii.


Súvisiaci článok
Za prechovávanie drog bol už dvakrát odsúdený. Martinovi z Podvysokej hrozila strata slobody až na 15 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť