Štvrtok 19. 09. 2024 08:13:19 | Meniny má Konštantín

Na Horelici sa buduje cyklochodník. Vodiči, zvýšte opatrnosť!

Mesto Čadca na sociálnej sieti informuje, že rekonštruuje chodník v mestskej časti Horelica. Z toho dôvodu prosí účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť a rešpektovanie dopravného značenia.

Radka Kostánová|7. november 2023|11:30:07

Zdroj: Facebook/Mesto Čadca

Súvisiaci článok
Polícia odhalila v Žilinskom kraji 32 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Vodiči, dávajte si pozor v meste Čadca a jej okolí. Ako informuje na sociálnej sieti Facebook, v týchto dňoch rekonštruuje chodník v mestskej časti Horelica. Z toho dôvodu naozaj prosí účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť a rešpektovanie dopravného značenia.

„Zhotoviteľom chodníka je spoločnosť STRABAG s.r.o. ktorá patrí k popredným stavebným spoločnostiam na Slovensku, práce by mali práce ukončiť do decembra 2023. Celý projekt je riešený ako rekonštrukcia existujúceho chodníka pre peších na spoločnú cestičku pre chodcov a cyklistov. Ide o investíciu v hodnote viac ako 700 - tisíc eur,“ doplnilo mesto informáciu.

Cyklistická komunikácia, ktorá sa práve buduje, bude v dĺžke 251,23 m a začína v napojení na 2. etapu cyklistickej komunikácie v križovatke ulíc Kysucká cesta a ulica Andreja Hlinku.

„Cyklistická komunikácia je v celej svojej dĺžke vedená po ulici Kysucká cesta (cesta I/11) a následne po ceste I/11 a to pravostranne v trase existujúceho chodníka pre peších v smere Čadca – Horelica – až po koniec úseku, ktorý je na hranici katastra Horelica,“ uzatvorilo mesto.


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti opäť prosia o pomoc. Hľadajú svedkov poškodenia zariadenia reštaurácie na Orave
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť