Pondelok 13. 05. 2024 10:13:22 | Meniny má Servác

Na Liptove skrížil cestu vodičovi ďalší medveď. Vodič šoféroval ďalej, medveďa nakoniec zastrelili

Na Liptove skrížil cestu vodičovi ďalší medveď. Ako informuje portál noviny.sk, vodič však nezastavil a zranené zviera zostalo na ceste. Pomoc tak volal až ďalší okolidúci vodič. Medveďa museli zastreliť.

Radka Kostánová|27. október 2023|13:15:46

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Okolo Ružomberka sa podľa zásahového tímu pohybuje do 10 medveďov
Čítajte viac >

Včera 26. októbra na Liptove skrížil vodičovi cestu ďalší medveď. Vodič však nezastavil a šoféroval ďalej, zrazený medveď tak zostal na ceste. Pomoc privolal až ďalší vodič.

Ako informuje spravodajský portál noviny.sk, náhodný okoloidúci vodič zbadal medveďa, ktorý sa plazil po ceste. Nachádzal sa pri odbočke na liptovskú diaľnicu. Zviera malo pravdepodobne znehybnenú spodnú časť tela.

„Ráno sme obdržali hlásenie od diaľničnej polície, že bol spozorovaný medveď. Predpoklad je, že ho zrazilo auto," uviedol veterinár Ľubomír Bakoš, člen Zásahového tímu Sever, pre portál noviny.sk.

mother-little-wild-bear-sit-near-transport-road-transfagaras-romania.jpg Ilustračná foto. Zdroj: Freepik.com

Ďalej hrozilo, že sa medveď dostane na diaľnicu, avšak zviera v silných bolestiach išlo mimo cesty. „Počas preverenia udalosti bol policajnou hliadkou spozorovaný medveď pohybujúci sa mimo cesty," informovala o prípade aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Gabriela Kremeňová, pre portál noviny.sk.

Zrazeného medveďa hľadal Zásahový tím aj poľovníci. Nakoniec ho našiel poľovnícky pes v krovinách asi 500 metrov od cesty, kde sa mala stať kolízia s autom. „Bol v ťažkom teréne, bol pri vedomý. Buď to bol rázštep panvy, alebo poškodená chrbtica. Bol ochrnutý na zadnú časť tela," doplnil Bakoš pre noviny.sk.

„Za cieľom skrátenia utrpenia bol usmrtený guľovou zbraňou. Niesli sme ho cez pole v plachte," dodal na záver veterinár.

Ako ešte Štátna ochrana prírody SR doplnila správu, pri obci Mošovce v okrese Turčianske Teplice zahynul taktiež po nehode samec medveďa s váhou približne 120 kilogramov a pri Podkriváni v okrese Detva zahynul v dôsledku dopravnej nehody trojročný 70-kilogramový samec.


Súvisiaci článok
Medveď hnedý opäť v Ružomberku! Situáciu monitoruje zásahový tím a mestská polícia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť